Το μεγαλύτερο μπισκοτόσπιτο στον κόσμο κατασκευάστηκε στο Τέξας και είναι αρκετά ευρύχωρο ώστε να φιλοξενήσει μία πενταμελή οικογένεια.

Μέλη της Λέσχης Παραδόσεων του Τέξας στην πόλη Bryan χρησιμοποίησαν περίπου 816 κιλά βούτυρο, 7.200 αυγά, 3.265 κιλά αλεύρι, 1.360 κιλά μαύρη ζάχαρη, 22.304 γλειφιτζούρια και δημιούργησαν ένα μπισκοτόπιστο 36 εκατομμυρίων συνολικά θερμίδων!

\"article-0-19DBD38800000578-264_634x567\"

Το σπίτι που συμπεριλήφθηκε στο βιβλίο Γκίνες, καταρρίπτοντας το αντίστοιχο ρεκόρ του 2006 στη Μινεσότα, διαθέτει τα πάντα εκτός από εσωτερικές υδραυλικές εγκαταστάσεις. Ο σκελετός του είναι κατασκευασμένος από ξύλο, αλλά ολόκληρη η πρόσοψη αποτελείται από βρώσιμα υλικά.

\’\’Αυτό που με εντυπωσίασε περισσότερο είναι το ομαδικό πνεύμα της κοινότητας στην προσπάθεια να καταρρίψουμε το ρεκόρ. Όλα τα μέλη συσπειρώθηκαν με αφορμή το φιλανθρωπικό σκοπό του εγχειρήματος και εργάστηκαν σκληρά γι’ αυτό”, αναφέρει o Michael Menchaha, μέλος της Λέσχης Παραδόσεων του Τέξας.

Το εκπληκτικό σπίτι αποτελεί τουριστικό αξιοθέατο, με όλα τα έσοδα να διατίθενται στο τμήμα τραύματος του νοσοκομείου St. Joseph Health System. Σε λιγότερο από μία εβδομάδα περισσότερα από 600 άτομα επισκέφθηκαν το μπισκοτόσπιτο, με τα έσοδα να ανέρχονται στο ποσό των 150.000 δολαρίων.

\"\"

Ένας ντόπιος αρχιτέκτονας ήταν εκείνος που σχεδίασε το πρωτότυπο σπίτι, ενώ την ιδέα εμπνεύστηκε ο γενικός διευθυντής της Λέσχης κ. Bill Horton.
infokids.gr/

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook