Ο 15χρονος τυνήσιος ράπερ Ουέλντ Ελ 15 καταδικάσθηκε σε φυλάκιση τεσσάρων μηνών χωρίς αναστολή για προσβολή των χρηστών ηθών και εξύβριση δημοσίων λειτουργών με τα τραγούδια του.

Ο τραγουδιστής, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Άλα Γιακούμπι, φυλακίσθηκε αμέσως, καθώς η απόφαση προέβλεπε "την άμεση εκτέλεση" της ποινής.

"Θα καταθέσω αμέσως έφεση", δήλωσε ο συνήγορος του ράπερ, ο Γάζι Μραμπέτ.

"Φοβάμαι για τη σωματική ακεραιότητα του Ουέλντ Ελ 15 στη φυλακή", πρόσθεσε.

Η ακροαματική συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στο δικαστήριο της Χαμαμέτ, σε απόσταση περίπου 60 χλμ. από την Τύνιδα, όπου ο ράπερ καθώς και ο τραγουδιστής Κλέι Μπι-Μπι-Τζέι είχαν καταδικασθεί ερήμην τον Αύγουστο σε φυλάκιση 21 μηνών για τις ίδιες πράξεις, στο τέλος μιας δίκης στην οποία δεν είχαν κληθεί.

Η δίκη του Κλέι Μπι-Μπι-Τζέι επανελήφθη έκτοτε δύο φορές και τελικά απαλλάχθηκε τον Οκτώβριο, ενώ ο Ουέλντ Ελ 15 διέφευγε μετά την καταδίκη του και μέχρι σήμερα.

Η αστυνομία και η εισαγγελία κατηγορούσαν τους δύο ότι τραγούδησαν τραγούδια προσβλητικά για τις αρχές και ότι έκαναν άσεμνες χειρονομίες προς τους αστυνομικούς στη διάρκεια συναυλίας που έδωσαν το καλοκαίρι στη Χαμαμέτ.

Οι δύο τραγουδιστές απέρριψαν αυτές τις κατηγορίες σε διάφορες δίκες και τέσσερις μάρτυρες προσήλθαν σήμερα ενώπιον του δικαστή για να επιβεβαιώσουν την εκδοχή τους για τα γεγονότα.

"Το κοινό μου ζήτησε ένα τραγούδι που δημιουργούσε πρόβλημα, αρνήθηκα σε ένδειξη συμφιλίωσης με τους αστυνομικούς αλλά πολλοί αστυνομικοί ανέβηκαν στη σκηνή και μου επιτέθηκαν", εξήγησε σήμερα στο δικαστή ο Ουέλντ Ελ 15, ο οποίος είχε τότε παρουσιάσει ένα ιατρικό πιστοποιητικό το οποίο βεβαίωνε πως ελαφρά τραύματα του είχαν προκληθεί όταν συνελήφθη με βάναυσο τρόπο.

Σύμφωνα με την υπεράσπιση, ο φάκελος του κατηγορητηρίου είναι "άδειος" και βασίζεται στις μαρτυρίες δύο αστυνομικών. Όμως οι σχέσεις του ράπερ με τις δυνάμεις της τάξης είναι πολύ τεταμένες. Είχε καταδικασθεί φέτος σε φυλάκιση δύο ετών για το τραγούδι του "οι αστυνομικοί είναι σκυλιά", ποινή που μειώθηκε σε δεύτερο βαθμό τον Ιούνιο σε φυλάκιση έξι μηνών με αναστολή.

newsit.gr