Υπέρ της κινητοποίησης και των δυναμικών πρωτοβουλιών που αποφάσισε να πάρει το Δ.Σ. του Ν.Ο. Χανίων, τάσσεται ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, ο οποίος με επιστολή που απέστειλε πριν από λίγες μέρες στην πρόεδρο του Ν.Ο.Χ., Χαρούλα Πράπα Μυλωνάκη, αναφέρει πως συντάσσεται στην προσπάθεια να διευθετηθούν οριστικά τα προβλήματα που έχουν υπάρξει σχετικά με την ομαλή λειτουργία του κολυμβητηρίου Χανίων.

Ο κ. Διαθεσόπουλος στην επικοινωνία του με την κ. Πράπα Μυλωνάκη, εκφράζει τις ίδιες απορίες που έχει θέσει σε ανύποπτο χρόνο και η διοίκηση του Ομίλου, τονίζοντας πως ο ίδιος προσωπικά έχει προβεί σε πολλές και συνεχείς ενέργειες προς όλους τους αρμόδιους που σχετίζονται με το συγκεκριμένο θέμα, μην παραλείποντας να καταθέσει την ευχή του να υπάρχουν ακόμα... "ευήκοα ώτα σ’ αυτόν τον τόπο".

Η επιστολή του κ. Διαθεσόπουλου εστάλη το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας (2/5) και προτού γίνει γνωστό ότι το ανοικτό Διοικητικό Συμβούλιο που είχε αποφασιστεί, έλαβε παράταση επ’ αόριστον:

 

«Κυρία Πρόεδρε,

θέλω να σας γνωρίσω την προσωπική μου φιλοσοφία ως και όλης της Κ.Ο.Ε. ότι ο αθλητισμός είναι ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ και ΑΞΙΑ που προσφέρει τα μέγιστα στην Κοινωνία και ιδιαίτερα στη ΝΕΟΛΑΙΑ μας.

Αυτές οι ΑΞΙΕΣ δεν χωρούν σε Μνημόνια και δυσμενείς οικονομικές συγκυρίες.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ και αυτή την ΑΞΙΑ (του αθλητισμού), ο Ν.Ο. Χανίων καλλιεργεί, αναπτύσσει και εκφράζει στο Χώρο των Αθλημάτων μας επί 80 περίπου χρόνια!!

Συνεπώς κανείς δεν μπορεί, να αναστέλλει και να ακυρώνει μία τόσο πολύχρονη ιστορία και προσφορά στον Αθλητισμό των Χανίων, της Κρήτης και γενικότερα της πατρίδας μας.

Οι δύο πυλώνες που στηρίζουν τα νιάτα αυτού του τόπου είναι η Παιδεία και ο Αθλητισμός. Και όπως Παιδεία χωρίς σχολεία δεν νοείται, έτσι και Αθλητισμός χωρίς αθλητικούς χώρους δεν νοείται. Αυτό ας το καταλάβουν ΟΛΟΙ οι αρμόδιοι που εμπλέκονται στην υπόθεση Αθλητισμός, Πολιτεία, Τοπικοί Φορείς, Διοικήσεις ΕΑΚΝ κ.λπ.

Γνωρίζοντας το εδώ και πολύ καιρό, πρόβλημα της λειτουργίας του Κολυμβητηρίου σας, όπως και πολλών άλλων σ’ ολόκληρη την Ελλάδα, η Κ.Ο.Ε. έχει προβεί σε πολλές και συνεχείς ενέργειες προς όλους τους αρμόδιους, με συνεντεύξεις, επιστολές, παραστάσεις διαμαρτυρίας κ.λπ.

Στην ανάδειξη και αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος που τείνουν και οι δικές σας ενέργειες και διαμαρτυρίες προς κάθε κατεύθυνση και που σήμερα ξεκινάτε με μια μαζική εκδήλωση του Ν.Ο. Χανίων, τόσο εγώ προσωπικά όσο και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο της Κ.Ο.Ε. είμαστε αλληλέγγυοι και κοντά σας για ό,τι χρειαστείτε.

Ευελπιστώ να υπάρχουν ακόμα "ευήκοα ώτα" σ’ αυτόν τον τόπο.

Να θεωρήσετε ότι είμαι ΠΑΡΩΝ στην σημερινή σας εκδήλωση, εκφράζοντας τη λύπη μου γιατί η φυσική μου παρουσία είναι ανέφικτος λόγω επαγγελματικών μου υποχρεώσεων.

 

Με αθλητικούς χαιρετισμούς

Δημήτρης Μ. Διαθεσόπουλος

Πρόεδρος Κ.Ο.Ε.».

 

Πηγή: nox.gr