Στο νοσοκομείο κρατουμένων των φυλακών Κορυδαλλού και από εκεί στο Θριάσειο Νοσοκομείο, όπου εισήχθη για νοσηλεία μεταφέρθηκε η σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη, μετά την απόπειρα αυτοκτονίας που έκανε μόλις της ανακοινώθηκε ότι μεταφέρεται από τις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού στις γυναικείες φυλακές Θηβών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του συνηγόρου της Αλέξη Κούγια «Η κυρία Βασιλική Τσοχατζοπούλου εισρόφησε μεγάλο αριθμό τοξικών υπνωτικών χαπιών» και ήδη «μετά την παροχή κατεπειγουσών ιατρικών υπηρεσιών» έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Με αφορμή την απόφαση μεταγωγής της, που προκάλεσε -κατά τον Αλέξη Κούγια- και την απόπειρα αυτοκτονίας, ο συνήγορός της διένειμε στον Τύπο δήλωση -σε ασυνήθιστα σκληρή γλώσσα- στην οποία, αφού σημειώνει ότι «οδηγείται στον θάνατο», μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Όπως είναι γνωστό, η κυρία Τσοχατζοπούλου νοσηλεύτηκε για μακρό χρονικό διάστημα και μέχρι πριν μια εβδομάδα στο Δημόσιο Ψυχιατρείο ΔΑΦΝΙ, ως πάσχουσα από βαριά κατάθλιψη με αυτοκτονικό σύνδρομο.

»Είναι σοβαρό ερώτημα τίνος ήταν απόφαση μια κρατουμένη που νοσηλεύτηκε τους τελευταίους έξι μήνες, αρχικά για μεγάλο χρονικό διάστημα στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας, όπου υπεβλήθη σε σειρά χειρουργικών επεμβάσεων αφαίρεσης όγκων από το στήθος, και μετά στο δημόσιο ψυχιατρείο με αυτοκτονικό σύνδρομο, να μεταφερθεί στις γυναικείες φυλακές Θηβών που δεν είναι κοντά σε κάποιο ειδικό νοσοκομείο απ? αυτά που νοσηλεύτηκε και, το κυριότερο απ? όλα, οι συνθήκες κρατήσεως σε καμιά περίπτωση δεν βοηθούν ούτε μια γυναίκα που τις αφαιρέθηκαν όγκοι, ούτε μια γυναίκα που νοσηλεύτηκε στο Δημόσιο Ψυχιατρείο με βαριά κατάθλιψη και αυτοκτονικό σύνδρομο.

»Ως υπερασπιστές της κ. Τσοχατζοπούλου εκφράζουμε την αγανάκτησή μας, γιατί μετά την άδικη μη αναστολή εκτέλεσης της επιβληθείσας ποινής, η οποία ήταν ίδια με άλλους κατηγορουμένους που είχαν σοβαρότερη ανάμιξη στην ίδια υπόθεση, των οποίων η εκτέλεση ποινής ανεστάλη, να ταλαιπωρείται από τέτοιες απάνθρωπες αποφάσεις.

»Η κ. Τσοχατζοπούλου δεν καταδικάστηκε με την ποινή του θανάτου αλλά με ποινή πρόσκαιρης κάθειρξης για οικονομικό έγκλημα που κατηγορείται ότι διέπραξε ο σύζυγός της.

»Εκτός φυλακών βρίσκονται εκατοντάδες καταδικασμένοι, των οποίων η ποινή για σκληρά ποινικά αδικήματα και όχι για οικονομικό έγκλημα ανεστάλη μέχρι το Εφετείο».

tovima.gr