Σε μόλις 5 μονάδες θα «αναπαραχθεί» η AMG Vision Gran Turismo, η οποία θα βασιστεί σχεδιαστικά και μηχανικά στη SLS AMG GT, αλλά θα είναι ελαφρύτερη και θα φτάνει τα 0-100 σε λιγότερο από 3,7 δλ!

Σύμφωνα με τη γερμανική εταιρεία, η AMG Vision Gran Turismo, με το φουτουριστικό αμάξωμα από ανθρακόνημα και αλουμίνιο, θα «πατήσει» σε πραγματικούς δρόμους, αρκεί βέβαια να καταβάλει κάποιος το αντίτιμο του 1,1 εκατ. ευρώ που θα κοστίζει και να είναι ένας από τους τέσσερις τυχερούς ιδιοκτήτες, καθώς ήδη έχει πουληθεί η μία από τις πέντε που θα κατασκευαστούν συνολικά.

Αναλυτικότερα, το εν λόγω supercar θα βασιστεί σχεδιαστικά στη SLS AMG GT, αλλά χάρη στο ανθρακόνημα θα ζυγίζει περίπου 91 κιλά λιγότερο.

Βέβαια ελπίζουμε να διατηρηθούν οι ιδιαίτερες καμπύλες, τα «φουσκωμένα» φτερά και η μεγάλη πτέρυγα που μας μαγνήτισαν, ενώ πραγματικά εντυπωσιακά ήταν και τα φωτιστικά σώματα του «εικονικού μοντέλου», που συνδυάζονται με τις 8 απολήξεις της εξάτμισης!

Σε μηχανικό επίπεδο τώρα, θα τοποθετηθεί μπροστά ο V8 6,3 λτ. κινητήρας της SLS AMG GT, που αποδίδει 591 ίππους και 800 Nm ροπής και θα μεταφέρει την κίνηση στους πίσω τροχούς, μέσω ενός AMG DCT Speedshift 7τάχυτου αυτόματου κιβωτίου.

Το αποτέλεσμα θα είναι το εν λόγω υπεραυτοκινήτο να ολοκληρώνει τα 0-100 κατά 0,1 ή 0,2 δλ. λιγότερο από την SLS AMG GT, η οποία χρειάζεται 3,7 δλ. Αυτό θα επιτυγχάνεται λόγω του ελαφρύτερου αμαξώματος, στο οποίο συντελούν και τα κεραμικά φρένα, τα οποία θα διαθέτει η νέα AMG Vision Gran Turismo.

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

autotriti.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook