Ομιλητής στην Ημερίδα με θέμα "Παρουσίαση του Παρατηρητηρίου Τουρισμού Κύπρου, Κρήτης & Κω" που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου, θα είναι ο ευρωβουλευτής Σπύρος Δανέλλης.

Την ημερίδα, που θα πραγματοποιηθεί στις 10:30 π.μ στο ξενοδοχείο "Ατλαντίς" στο Ηράκλειο, διοργανώνει το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας – Τμήμα Ανατολικής Κρήτης, στο πλαίσιο του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδα – Κύπρος 2007-2013, με φορέα υλοποίησης το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας και εταίρους τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Δήμο Σητείας και το Δήμο Κω, με τίτλο: «Προβολή και ψηφιακή στήριξη του θαλάσσιου τουρισμού και δημιουργία παρατηρητηρίου τουρισμού σε Κύπρο, Κρήτη και Κω (PARA - MARE TOURISM).

Ο Σπύρος Δανέλλης, ως μέλος και της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, θα πραγματοποιήσει ομιλία για τον Θαλάσσιο Τουρισμό στο δεύτερο μέρος της ημερίδας.

Ομιλίες θα πραγματοποιήσουν επίσης, ο Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και Υπεύθυνος του 1ου Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου Αειφόρου Τουρισμού, Ιωάννης Σπιλάνης, ο υπεύθυνος του έργου PARA-MARE TOYRISM Νεκτάριος Γεωργαντής, ο οικονομολόγος-μελετητής Νίκος Δρακωνάκης και ο τουριστικός λειτουργός του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, Πλούταρχος Παντελίδης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 

Δημιουργία Παρατηρητηρίου Τουρισμού Κύπρου, Κρήτης & Κω 
ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013, ΩΡΑ 10:30, ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «ΑΤΛΑΝΤΙΣ» 

Καλωσόρισμα / Χαιρετισμοί 
Καρτέρης Σταύρος, Πρόεδρος Περιφερειακού Τμήματος Ανατολικής Κρήτης του Οικονομικού 
Επιμελητηρίου της Ελλάδας 
Αμπαρτζάκης Γιώργος, Μέλος Κ.Δ. Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας 
Αλαμάνος Παναγιώτης, Μέλος Κ.Δ. Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας 

Μέρος 1: Παρουσίαση Παρατηρητηρίου Τουρισμού Κύπρου, Κρήτης & Κω 
Γεωργαντής Νεκτάριος, Υπεύθυνος Έργου PARA – MARE TOURISM 
Δρακωνάκης Νίκος, Οικονομολόγος – Μελετητής 
Παντελίδης Πλούταρχος, Τουριστικός Λειτουργός, Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού 

Μέρος 2: Βέλτιστες Πρακτικές / Παρουσιάσεις Παρατηρητηρίων Τουρισμού - Προοπτικές 
Γαλάζιας Ανάπτυξης 
Σπιλάνης Ιωάννης, Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και Υπεύθυνος του 1ου Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου Αειφόρου Τουρισμού 
Δανέλλης Σπύρος, Ευρωβουλευτής 

Ερωτήσεις / Συζήτηση