Η Ford στην ειδική εκδήλωση του «Go Further» της Βαρκελώνης, αποκάλυψε τη νέα Mustang, το νέο Edge Concept και το νέο Ka Concept, το οποίο ως μοντέλο παραγωγής θα λανσαριστεί στην Ευρώπη το 2016.

Η Ford γιόρτασε το παγκόσμιο ντεμπούτο ενός «θρυλικού» αυτοκινήτου, που θα κυκλοφορήσει για πρώτη φορά στην Ευρώπη -της νέας Ford Mustang- και την ευρωπαϊκή πρεμιέρα δύο νέων οχημάτων που δίνουν μία γεύση από το μέλλον των μεγάλων και μικρών μοντέλων της εταιρείας, του SUV Edge Concept και του Ka Concept.

Να θυμίσουμε ότι η νέα Mustang θα διατίθεται με διάφορους κινητήρες για την Ευρώπη, όπως ο 5,0 λτ. V8 ή ο νέος, αποδοτικός 2,3 λτ. EcoBoost, και έχει εξελιχθεί με γνώμονα τις επιδόσεις, τη δυναμική συμπεριφορά και τη χρηστικότητα.

Το Edge concept επίσης προαναγγέλλει ένα νέο, μεγάλο πολυτελές SUV για την Ευρώπη, με αυτοματοποιημένες τεχνολογίες οδήγησης και σπορτίφ σχεδιασμό.Από την άλλη, το νέο Ford Ka Concept είναι ένα 5θυρο όχημα πόλης για περισσότερη πρακτικότητα, με τεχνολογία που συνήθως συναντάμε σε μεγαλύτερα μοντέλα, όπως το SYNC με Voice Control & AppLink, το MyFord Dock που αποθηκεύει, εγκαθιστά και φορτίζει τηλέφωνα και συστήματα πλοήγησης (satnavs), ενώ πιθανότατα αποτελεί προάγγελο της μελλοντικής γενιάς του Ford Ka για την Ευρώπη.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η Ford έχει πουλήσει πάνω από 1,8 εκατομμύρια Ford Ka από το 1996 που λανσαρίστηκε για πρώτη φορά, ενώ το μοντέλο παραγωγής του εν λόγω μοντέλου αναμένεται να φτάσει στις αντιπροσωπείες της Ευρώπης το 2016.Τέλος, ο Stephen Odell, executive vice president της Ford σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική δήλωσε σχετικά:

«Παρά τις δύσκολες συνθήκες της αγοράς, η Ford εξακολουθεί να επενδύει σημαντικά σε νέα προϊόντα στη Ευρώπη που θα ενισχύσουν τη θέση της εταιρίας για μελλοντικές επιτυχίες. Η αποκάλυψη της Mustang και των Edge Concept και Ka Concept αποτελούν απόδειξη της δέσμευσής μας να τονώσουμε τη γκάμα μας με συναρπαστικά νέα οχήματα.»

autotriti.gr