Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής μπορεί να είναι ολέθριες σε ορισμένες πόλεις του κόσμου και για δεκαετίες οι επιστήμονες παρατηρούν ανησυχητικές αλλαγές στα αποθέματα νερού στον πλανήτη. Ωστόσο η ξηρασία φαίνεται πώς στο μέλλον θα είναι έντονη στις ΗΠΑ και μάλιστα συγκεκριμένες πολιτείες περισσότερο από άλλες.

Πρόσφατη έρευνα από το Συνεταιριστικό Ινστιτούτο NOAA για την Έρευνα στις Περιβαλλοντικές Επιστήμες, έδειξε ότι σχεδόν 1 στους 10 πόρους νερού στις ΗΠΑ βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση, με τα ποσοστά ξηρασίας να υπερβαίνουν το φυσικό του ανεφοδιασμό.

Από το 1950 υπήρξε μια αύξηση 99% του πληθυσμού στις ΗΠΑ που επέφερε μια κατά 127% αύξηση της χρήσης νερού.

«Όλες οι πόλεις και όλες οι επιχειρήσεις απαιτούν νερό, αλλά σε πολλές περιοχές, χρειάζονται περισσότερο νερό από ότι είναι στην πραγματικότητα διαθέσιμο και η ζήτηση αυτή διαρκώς αυξάνεται», εξηγεί μιλώντας στο Business Insider ο Oυμάνου Λαλ, διευθυντής του Columbia Water Center Νερό. «Η νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι ορισμένες περιοχές αντιμετωπίζουν κίνδυνο από την ξηρασία, η οποία θα μεγεθύνει τα υπάρχοντα προβλήματα της προσφοράς και της ζήτησης του νερού.»

Ακολουθεί ο πλήρης κατάλογος των περιοχών των ΗΠΑ που μπορεί να αναπτύξουν σοβαρά προβλήματα λειψυδρίας στο άμεσο μέλλον:

Salt Lake City, Γιούτα
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι για κάθε βαθμό Κελσίου που αυξάνεται η θερμοκρασία στην SLC, σημειώνεται μια πτώση 1.8% με 6.5% στην ετήσια ροή των τοπικών ρευμάτων νερού.
\"\"

Λίνκολν, Νεμπράσκα
Νωρίτερα το 2013, σχεδόν ολόκληρη η πολιτεία της Νεμπράσκα ήταν στη μέση μιας σοβαρής ξηρασίας, με ένα εντυπωσιακό 96% της πολιτείας να βιώνει συνθήκες ακραίας ξηρασίας. Από τις 225 πόλεις που μελέτησε το 2012 το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα για το νερό, η Λίνκολν καταγράφεται ως η τρίτη πιο απειλούμενη πόλη από ξηρασία.
\"\"

Κλίβελαντ, Οχάιο
Μια έκθεση του CIRES νωρίτερα το 2013 έδειξε ότι η λεκάνη απορροής της περιοχής είναι μέτρια, ενώ το Πανεπιστήμιο Columbia επισημαίνει ότι ένα μεγάλο μέρος του Οχάιο βρίσκεται σε κίνδυνο για λειψυδρία, με βάση τα πρότυπα της χρήσης του νερού και η ξηρασία του παρελθόντος.
\"\"

Μαϊάμι, Φλόριντα
Μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα το 2012, αναφέρει ότι η πόλη βρίσκεται στο δεύτερο μεγαλύτερο κίνδυνο για ξηρασία λόγω της «χαμηλής αποθήκευσης νερού ανά κάτοικο.»
\"\"

Ατλάντα, Τζόρτζια
Η λεκάνη απορροής της Ατλάντα αναφέρεται ως μέτρια από την έκθεση του CIRES το 2013. Επίσης η Ατλάντα θεωρείται ως περιοχή υψηλού κινδύνου για την έλλειψη νερού σε μελέτη του Πανεπιστημίου Κολούμπια.
\"\"

Ελ Πάσο, Τέξας
Είναι η 10η πόλη που κινδυνεύει από ξηρασία, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Κολούμπια.
\"\" 

Χιούστον, Τέξας
Σε έρευνα του 2010, η 24/7 Wall Street συγκαταλέγει το Χιούστον στον κατάλογο των πόλεων που ξεμένουν από νερό, λόγω των ανησυχιών για την ραγδαία αύξηση του πληθυσμού και την υψηλή ξηρασία της περιοχής.
\"\" 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook