Είναι από τις ουσίες που μπορούν να κάνουν θαύματα για τις επιδερμίδες που ωριμάζουν ή έχουν τάση ακμής. Πλέον υπάρχει σε πληθώρα προϊόντων, σε διάφορες μορφές και περιεκτικότητες για να χρησιμοποιείται ανάλογα με τις ανάγκες κάθε δέρματος. Μάθετε τα πάντα για αυτό!

Τι είναι: το γλυκολικό οξύ κατατάσσεται στα άλφα υδροξέα (AHA) και είναι ένα φυσικό συστατικό που προκύπτει από το ζαχαροκάλαμο αλλά μπορεί να δημιουργηθεί και συνθετικά.

Τα οφέλη του: έχει ισχυρή απολεπιστική δράση, απομακρύνοντας έτσι τα νεκρά κύτταρα. Αυτό συντελεί σε ένα πιο υγιές και πραγματικά λαμπερό δέρμα. Όταν χρησιμοποιείται συχνά, έχει αποδειχθεί ότι βοηθάει στη θεραπεία της ακμής ενώ λειτουργεί ενάντια στους φραγμένους πόρους. Επίσης, είναι ιδανικό για να δημιουργήσει ομοιόμορφο τόνο στο δέρμα αφού απομακρύνει επιφανειακές πανάδες, σημάδια από ακμή και άλλες ατέλειες.

Προϊόντα: υπάρχει σε μεγάλη ποικιλία, από καθαριστικά προσώπου, ενυδατικές κρέμες μέχρι απολεπιστικά. Στις ετικέτες των συστατικών, θα πρέπει να το δείτε κάτω από τα \”ενεργά\” συστατικά και δίπλα από αυτό αναγράφεται το ποσοστό περιεκτικότητας, το οποίο καθορίζει την ένταση της δράσης του.

Για την απολέπιση: είναι μια μορφή χημικού peeling και συνιστάται σε ώριμα και ξηρά δέρματα ή με μελαχρώσεις (λεκέδες). Είναι σχετικά απαλό σε σχέση με άλλα συστατικά και ασφαλές στη χρήση, πάντα όμως με τις οδηγίες δερματολόγου.

Σε μορφή λοσιόν: εφόσον χρησιμοποιείται καθημερινά, βελτιώνει σημαντικά το ακνεϊκό δέρμα. Λόγω της ιδιότητάς του να απομακρύνει νεκρά κύτταρα, βοηθάει στην απόφραξη των πόρων συμβάλλοντας στην πρόληψη της ακμής. Ένας καλός συνδυασμός είναι κάποιο προϊόν με 10% γλυκολικό AHA, εμπλουτισμένο με βιταμίνη Ε, η οποία προσφέρει επιπλέον αντιοξειδωτική δράση.

Σε μορφή κρέμας: έχει απολεπιστική και ενυδατική δράση μαζί, και στοχεύει σε αντιγήρανση, ξηρότητα και καταπολέμηση βλαβών από τις ηλιακές ακτίνες. Είναι καταλληλότερη μορφή για ευαίσθητες και ξηρές επιδερμίδες.

Καθαριστικά προσώπου: όταν επιλέξετε ένα τέτοιο προϊόν που να έχει γλυκολικό οξύ, σιγουρευτείτε ότι είναι κατάλληλο για τον τύπο δέρματός σας. Για παράδειγμα, αν έχετε λιπαρό δέρμα, διαλέξετε κάποιο που να έχει και υπεροξείδιο του βενζολίου που δρα κατά της ακμής ενώ αν έχετε ώριμη επιδερμίδα, ψάξτε για κάποιο που περιέχει και ρετινόλη ή κολλαγόνο. Αποφύγετε τα προϊόντα με μεγάλη περιεκτικότητα σε γλυκόλικό AHA αφού μπορεί να αποδειχθούν πολύ σκληρά για την επιδερμίδα, προκαλώντας έτσι ευαισθησία και ξηρότητα.

news.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook