Επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ και κάλεσμα να εμπιστευθούν και να ψηφίσουν το ΚΚΕ στις επερχόμενες εκλογές, ακόμη και όσοι δεν συμφωνούν σε όλα τα σημεία μαζί του, απήυθυνε το απόγευμα της Κυριακής στους παρευρισκόμενους στο ΣΕΦ για τα 95 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος, ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας.

Ο κ. Κουτσούμπας στην ομιλία του αναφέρθηκε στην ιδιαιτερότητα του εορτασμού των 95 χρόνων του ΚΚΕ από την Κομματική Οργάνωση Αττικής, στο ΣΕΦ, γιατί όπως επεσήμανε στον Πειραιά πριν από 95 χρόνια πραγματοποιήθηκε το 1ο ιδρυτικό Συνέδριο του ΣΕΚΕ – που στο 3ο του συνέδριο μετονομάστηκε σε Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.

Ο ίδιος έκανε λόγο για 95 χρόνια αγώνων και θυσιών μαζί με μια ιστορική αναδρομή που διέτρεξε διάφορα στάδια της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, όπως την περίοδο του φασισμού και της χούντας. Είπε ότι το ΚΚΕ κάνει την αυτοκριτική του πως τόλμησε και τολμά να μελετά το παρελθόν του, να βγάζει πολύτιμα συμπεράσματα, να διορθώνει τα λάθη του, να επεξεργάζεται τη στρατηγική του. Οι αντίπαλοί μας, είπε, δεν πρόκειται ποτέ να συμβιβαστούν με το ότι το ΚΚΕ άντεξε σε όλες τις καμπές της ταξικής πάλης, και αντέχει.

Προσπαθούν να καπηλευθούν τους ηγέτες του ΚΚΕ

Ακριβώς σε αυτό, σημείωσε, οφείλεται και η γνωστή πρακτική, να προσπαθούν να αποκόψουν από όλη αυτή την ιστορία του κόμματος, από την ιστορία του κομμουνιστικού κινήματος, τους ηγέτες του, να τους τοποθετούν ακόμα και έξω από τα ιστορικά πλαίσια της εποχής τους

Πρώτα ήταν ο Νίκος Ζαχαριάδης, σημείωσε, τώρα μετά το 19ο συνέδριο είναι ο Χαρίλαος Φλωράκης που δήθεν τους παίρνουν υπό τη προστασία τους τα διάφορα απολειφάδια του οπορτουνισμού, που και οι συγκεκριμένοι ηγέτες τους αντιπάλεψαν.

Βγήκαμε αληθινοί

Ο κ. Κουτσούμπας στην ομιλία του τόνισε ότι το ΚΚΕ αποδείχθηκε ότι είχε δίκιο σε σχέση με τη στάση του στην Ε.Ε., στο ΝΑΤΟ, στη Συνθήκη του Μαάστριχ, την ΟΝΕ και σε αυτό το σημείο χαρακτήρισε την Ε.Ε. «ένωση του κεφαλαίου και σφηκοφωλιά κατά των λαών»

Σύννεφα πολέμου

Το ΚΚΕ επιμένει να προειδοποιεί για τον κίνδυνο εμπλοκής της χώρας μας σε νέους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, είπε ο κ. Κουτσούμπας υπογραμμίζοντας ότι δεν πρέπει κανείς λογικός άνθρωπος να ξεχνά πως πριν τους δύο προηγούμενους Παγκόσμιους Πολέμους εκδηλώθηκαν μεγάλες, παγκοσμίου χαρακτήρα καπιταλιστικές κρίσεις.

«Αποκαλύπτουμε σχέδια και ταυτόχρονα προετοιμάζουμε το λαό και τη νεολαία να μη χύσουν το αίμα τους για τα συμφέροντα των εκμεταλλευτών» είπε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ λιγουρεύεται το Μέγαρο Μαξίμου

Ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ ασκώντας του δριμεία κριτική.

«Κι επειδή κάποιοι εξακολουθούν να μας ρωτάνε ειδικά για τον ΣΥΡΙΖΑ τους απαντάμε: Ο ΣΥΡΙΖΑ κι ενώ ακόμα είναι στην αντιπολίτευση και απλώς λιγουρεύεται το Μέγαρο Μαξίμου, πρόλαβε ήδη να δώσει αρκετά δείγματα παλαιο-ΠΑΣΟΚικης γραφής» είπε.

Επίσης πρόσθεσε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι αυτός που θέλει εν ονόματι μάλιστα της αριστεράς να υλοποιεί τις φιλομονοπωλιακές συνταγές διαχείρισης τύπου ΔΝΤ, που διαφημίζει το μοντέλο made in USA. «Δίνει διαπιστευτήρια και μαζεύει συστάσεις από ιδρύματα της πλουτοκρατίας ανά τον κόσμο, όλους αυτούς -τους ίδιους- που έδιναν συστατικές επιστολές στον Γιώργο Α. Παπανδρέου» τόνισε.

Επιπλέον κατήγγειλε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι εξυμνεί τους ιδρυτές της Ε.Ε. τύπου Κολ και Μιτεράν.

Στο δίλλημα, που όπως είπε κάποιοι θέτουν για το αν είναι το ίδιο μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με αυτή της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ σχολίασε ότι δεν πρέπει ο κόσμος να μπερδεύει τις επιμέρους διαφορές τους, «γιατί τέτοιες υπάρχουν και προεκλογικά προβάλλονται ψεύτικα σαν αξεπέραστες για να ξεχαστούν αμέσως μετά, στην αντιλαϊκή υλοποίηση βάρβαρων πολιτικών.

«Και σ’ όσους μας επικρίνουν για την κριτική μας στο νέο δίπολο ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ που πάει να στηθεί» είπε ότι το σύστημα τα προηγούμενα χρόνια πάλι ξεγέλασε τους πολίτες παίζοντας το παιγνίδι με τον δικομματισμό μία ΠΑΣΟΚ – μία ΝΔ, εγκλωβίζοντας τη λαϊκή δυσαρέσκεια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είπε «θα δώσει ανάσα στο σύστημα, για να ετοιμαστεί το έδαφος να ξαναγυρίσει σε συντηρητική κοίτη ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού. Να παραπέμψει τελικά στη Δευτέρα Παρουσία κάθε προοπτική για ριζική αλλαγή. Εκεί οδηγούν οι επιλογές του».

Το «κυβερνητικό πρόγραμμα» του ΚΚΕ

Η πρόταση του ΚΚΕ, ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας, είναι πρόγραμμα εξουσίας, «κυβερνητικό πρόγραμμα»,

Έτσι σύμφωνα με τον ίδιο: Τα οικονομικά εργαλεία μπορούν να μπουν στην υπηρεσία του λαού. Να κοινωνικοποιηθούν. Ο ορυκτός πλούτος , οι υποδομές και τα μηχανήματα της βιομηχανίας, η ενέργεια, οι τηλεπικοινωνίες, οι μεταφορές το εμπόριο, η γη, οι καπιταλιστικές αγροτικές - κτηνοτροφικές επιχειρήσεις, οι πλουτοπαραγωγικές πηγές να γίνουν όλα λαϊκή περιουσία, το εμπόριο κρατικό.

Δίπλα στον κοινωνικοποιημένο τομέα της οικονομίας να οργανωθεί ο παραγωγικός αγροτικός συνεταιρισμός. Με αυτά τα εργαλεία μπορεί η νέα, η εργατική, λαϊκή εξουσία να σχεδιάσει κεντρικά την οικονομία να δώσει δύναμη στην ανάπτυξη των κλάδων και της περιφέρειας, να ζωντανέψει η ύπαιθρος. Αυτή η ανάπτυξη έχει κριτήριο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και όχι το κέρδος.

Η αποδέσμευση από την Ε.Ε. θα είναι προσφορά στη διεθνιστική πάλη των λαών, δήλωσε.

newpost.gr