Λόγω του χιονιά και των πολύ άσχημων καιρικών συνθηκών που θα επικρατούν στα Χανιά την ερχόμενη Τετάρτη, αποφασίστηκε η αναβολή της προγραμματισμένης πρώτης δοκιμής του πυραυλικού αμυντικού συστήματος S-300.
Συγκεκριμένα, όπως ενημερώθηκε το Flashnews.gr απο το ΓΕΕΘΑ, σήμερα το πρωί, αποφασίστηκε η βολή να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου.
Να σημειωθεί πως σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, την Τετάρτη – που είχε προγραμματισθεί αρχικά η πραγματοποίηση της βολής – στα Χανιά, αλλά και γενικότερα στην βόρεια Κρήτη, θα επικρατούν πυκνές νεφώσεις και πολύ ισχυροί βόρειοι άνεμοι με ένταση 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα βρίσκεται κάτω των 8 βαθμών Κελσίου.
Επίσης και την Πέμπτη οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί με ένταση 6 μποφόρ, ενώ βελτίωση αναμένεται για την Παρασκευή, οπότε και μετατέθηκε η πραγματοποίηση της βολής των S-300.

Φυσικά και εννοείται πως η βολή δεν επηρεάζεται απο τις καιρικές συνθήκες, αλλά η παρακολούθηση της δοκιμής απο τους εκατοντάδες που αναμένεται να την παρακολουθήσουν θα είναι σχεδόν αδύνατη με αυτές τις καιρικές συνθήκες.

Ερωτηματικά πάντως προκαλεί η \”αιτιολογία\” που επικαλούνται κάποια Μέσα Ενημέρωσης, σύμφωνα με την οποία, η αναβολή αποφασίστηκε λόγω \”ανειλλημένων υποχρεώσεων\” του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ.Αβραμόπουλου, ο οποίος θα παραστεί στην επιμνημόσυνη δέηση για τον Μαντέλα στην Ν.Αφρική, η οποία όμως θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου !!! (Η κηδεία θα γίνει την Κυριακή 15/12).

Δηλαδή, εκατοντάδες άνθρωποι προγραμμάτισαν ταξίδι στην Κρήτη για την βολή της Τετάρτης και επειδή ο κ.Αβραμόπουλος την προηγούμενη ημέρα θα βρεθεί στην Νότια Αφρική, τους αφήνουν στο….περίμενε και μάλιστα για δύο ημέρες μετά; 

Στο μεταξύ ήδη έχουν ξεκινήσει να έρχονται στα Χανιά οι πρώτοι απο τους περισσότερους απο τους 100 παρατηρητές που έχουν προσκληθεί απο διάφορα κράτη.

Πρόκειται για τους Αμυντικούς Ακολούθους πολλών χωρών, και άλλους παρατηρητές, καθώς το ενδιαφέρον είναι τεράστιο αφού είναι η πρώτη φορά, που μια χώρα μέλος του ΝΑΤΟ θα πραγματοποιήσει βολή με ένα Ρωσικό αμυντικό σύστημα.

Να σημειωθεί πως την βολή θα παρακολουθήσει ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ.Δημήτρης Αβραμόπουλος και σύσσωμη η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.

Ναπολέων Σαραντίδης
[email protected]

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook