Νέα εκπαιδευτικά προγράμματα ξεκινούν στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Φαιστού τα οποία περιλαμβάνουν έξι θεματικά πεδία εκπαίδευσης. Ειδικότερα, τα συγκεκριμένα προγράμματα αφορούν τα εξής: Οικονομία – Επιχειρηματικότητα, Ποιότητα Ζωής – Περιβάλλον, Νέες Τεχνολογίες, Γλώσσα και Επικοινωνία, Κοινωνικές Δεξιότητες και Δράσεις καθώς και Πολιτισμός και Τέχνη.
Τα εκπαιδευτικά σημεία που εμπεριέχονται σε κάθε πεδίο υλοποιούνται για πρώτη φορά στην περιοχή και περιλαμβάνουν: προγράμματα δωρεάν για όλους τους ενήλικες του δήμου σε αντικείμενα όπως τα γερμανικά, ιταλικά, ισπανικά, ρώσικα, τούρκικα, διατροφή, φωτογραφία, κινηματογράφο, θεατρικό εργαστήρι, διοίκηση επιχειρήσεων, βιολογικά προϊόντα, καινοτομία, διακόσμηση, οικολογικές λύσεις για το σπίτι και διάφορα άλλα χρήσιμα για τους πολίτες του δήμου Φαιστού.
Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στα εν λόγω προγράμματα, μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης στο Δημαρχείο στις Μοίρες είτε στα ΚΕΠ Τυμπακίου και Ζαρού για συμπλήρωση ειδικής αίτησης, την οποία θα προσκομίσουν μαζί με την φωτοτυπία ταυτότητας τους. 
Στα προγράμματα μπορούν να συμμετάσχουν όσοι επιθυμούν αρκεί να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, με βάση τον αριθμό πρωτοκόλλου.
Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές, καθημερινά, από τις 10:00π.μ. έως 13:00 στην κα Κυδωνάκη Μαρία και στον κο Μπαστάκη Δημήτρη, στελέχη του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Δήμου Φαιστού και για οποιαδήποτε πληροφορία αναφορικά με το θέμα, οι δημότες μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2892340239 και 2892340272.
Μετά την ολοκλήρωση της παρακολούθησης τους, οι εκπαιδευόμενοι θα λάβουν πιστοποιητικό επιμόρφωσης από το Ινστιτούτο Δια Βίου Μάθησης της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας. 
Σε δηλώσεις της για το θέμα, η δήμαρχος Φαιστού, κα Μαρία Πετρακογιώργη τόνισε τα εξής: «Είμαι ιδιαίτερα περήφανη που τα προγράμματα δια βίου μάθησης έχουν τόσο μεγάλη απήχηση στους πολίτες του δήμου μας. Από το 2011 έως και σήμερα εκατοντάδες πολίτες του Δήμου Φαιστού επιμορφώνονται, εμπλουτίζουν το βιογραφικό τους σημείωμα, αποκτούν νέες γνώσεις και συνεχίζουν τη μάθηση τους ακόμα και σε μεγάλες ηλικίες. Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό που καθημερινά όλο και περισσότεροι ενήλικες συμμετέχουν στα προγράμματα μας και αναζητούν τη γνώση και τη μάθηση σε όλο και περισσότερα διαφορετικά εκπαιδευτικά αντικείμενα».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook