Για την ιστορική διαδρομή των Ευρωπαίων Φεντεραλιστών, την λειτουργία και την δομή της οργάνωσης, τις ιδέες και θέσεις που εκφράζουν για την ευρωπαϊκή ενοποίηση, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν οι Πολίτες που παρακολούθησαν  την ενημερωτική εκδήλωση με θέμα « ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ » που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013 στο Δημαρχείο Ρεθύμνου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Γιώργος Μαρινάκης, ο οποίος και αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ύπαρξης δημόσιου διαλόγου για τα ευρωπαϊκά ζητήματα, για τα πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα, με τον Δήμο Ρεθύμνου να στηρίζει κάθε πρωτοβουλία που κινείται στην κατεύθυνση αυτήν. Στο καλοσώρισμα του, ο Δήμαρχος Ρεθύμνου επεσήμανε επίσης την κρισιμότητα των ευρωπαϊκών εκλογών για την Ευρώπη, για τους Ευρωπαίους Πολίτες.

Στην εκδήλωση, μέλη των Ευρωπαίων Φεντεραλιστών Κρήτης, συζήτησαν με τους παρευρισκόμενους Πολίτες, δίνοντας την φεντεραλιστική προσέγγιση και οπτική μέσα από χρονολογίες σταθμούς, από την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου μέχρι και σήμερα, με ειδική αναφορά στην πολιτική διακήρυξη που υιοθετήθηκε κατά τις εργασίες του 24ου Κογκρέσου των Ευρωπαίων Φεντεραλιστών τον περασμένο Νοέμβριο στο Βερολίνο.

Οι Ευρωπαίοι Φεντεραλιστές Κρήτης, ευχαριστούν για την υποστήριξη τον Δήμαρχο Ρεθύμνου Γιώργο Μαρινάκη, που για άλλη μια φορά απέδειξε έμπρακτα ότι οι θεσμοί της Αυτοδιοίκησης, είναι εκείνοι που μπορούν να συνεργαστούν με τις φιλοευρωπαϊκές οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών, φέρνοντας στο προσκήνιο των συζητήσεων τις προοπτικές εκείνες που συμβάλλουν στην διεκδίκηση μιας Ευρώπης πιο δημοκρατικής,  αποτελεσματικής, ισχυρής και συνεκτικής

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook