Την επιδίωξη να έχει ολοκληρωθεί το μουσείο του Ελ. Βενιζέλου εντός του 2014, τόνισε από τα Χανιά η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.

Η κα. Κεφαλογιάννη ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών του μουσείου κατά την επίσκεψή της στο εθνικό ίδρυμα Ερευνών και Μελετών \”Ελ. Βενιζέλος\”.

Την κα Κεφαλογιάννη, συνοδεία του γενικού γραμματέα Γιάννη Πυργιώτη, υποδέχτηκαν ο βουλευτής Χανίων, Μανούσος Βολουδάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης και ο δήμαρχος Χανίων.

\"\"

\"\"

Ο πρόεδρος του ιδρύματος Νίκος Παπαδάκης, ενημέρωσε την κα. Κεφαλογιάννη, για το έργο του ιδρύματος αλλά και για την εξέλιξη των εργασιών του μουσείου.

Μάλιστα, τόνισε στην υπουργό Τουρισμού την ανάγκη να προχωρήσει η δημοπράτηση δεύτερου υποέργου η οποία θα οδηγήσει στην ολοκλήρωση του μουσείου εντός του 2014.

\"\"

\"\"

Στόχο αποτελεί το μουσείο να είναι έτοιμο τον επόμενο χρόνο που ολοκληρώνονται 150 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου εθνάρχη.

Από την πλευρά του και ο βουλευτής Χανίων Μανούσος Βολουδάκης επεσήμανε ότι είναι σημαντικό να ολοκληρωθεί το μουσείο το 2014 προκειμένου τα εγκαίνιά του να γίνουν στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για το μνημόσυνο των Βενιζέλων.

Μάλιστα, όπως είπε ο κ. Βολουδάκης, η ολοκλήρωση και η λειτουργία του μουσείου λαμβάνει μεγαλύτερη σημασία και αποκτά συμβολισμό, δεδομένης της ανάληψης της προεδρίας στην Ε.Ε. από την Ελλάδα.

Η υπουργός τουρισμού τόνισε πόσο σημαντική είναι η ολοκλήρωση του έργου και επεσήμανε ότι τέτοιες κινήσεις προβολής της ιστορίας του τόπου καθώς και των προϊόντων του μπορούν να αποτελέσουν πόλο έλξης των τουριστών και να οδγήσουν κατ\’ επέκταση στην παράταση της τουριστικής περιόδου στην Κρήτη.

Ο πρόεδρος του ιδρύματος πρόσφερε στην κα. Κεφαλογιάννη ένα αναμνηστικό δώρο με αναφορά στον Ελ. Βενιζέλο.

\"\"

Στη συνέχεια η κα. Κεφαλογιάννη επισκέφθηκε το χώρο του ιδρύματος όπου υλοποιείται πρόγραμμα στο οποίο μικρά παιδιά μαθαίνουν για την ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα.

\"\"

\"\"

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook