Σε εκστρατεία προπαγάνδας έχει επιδοθεί τα τελευταία 24ωρα το Κρεμλίνο προκειμένου να διαφημίσει το ρωσικό οπλοστάσιο και να κερδίσει τις αγορές ενώ ταυτόχρονα επιχειρεί να πουλήσει εξοπλισμούς και σε άλλα κράτη μιμούμενα την Ελλάδα.
Με αφορμή την πρόσφατη υπογραφή της ελληνορωσικής συμφωνίας και την επίσκεψη του υπουργού Άμυνας της Μόσχας στην Ελλάδα το ελεγχόμενο κρατικό κανάλι Russia Today αναφέρεται στην κρίση των Ιμίων τονίζοντας ότι τα ρωσικά οπλικά συστήματα θα βοηθήσουν για να μην γίνει πράξη ο εφιάλτης της τουρκικής εισβολής στα ελληνικά νησιά!
Συγκεκριμένα όπως μεταδίδει το RT το οποίο φιλοξενεί δηλώσεις του υφυπουργού Άμυνας Ανατόλι Αντόνοφ, «Η Ελλάδα διαθέτει περίπου δυο χιλιάδες νησιά και πάνω-κάτω τα μισά από αυτά κατοικούνται. Ωστόσο, -αν θυμηθούμε και την κρίση των Ιμίων- για τον Έλληνα μια ξένη σημαία σε έναν μοναχικό βράχο στη θάλασσα, αποτελεί εφιάλτη. Τα ρωσικά Zubr (σκάφη ταχείας μεταφορών που διαθέτει το Πολεμικό Ναυτικό μας )μπορούν να βοηθήσουν ώστε αυτοί οι εφιάλτες να μην γίνουν πραγματικότητα».
Επίσης ο Ρώσος υφυπουργός Άμυνας ο οποίος συνόδευσε τον Σεργκέι Σοϊγκού στο ταξίδι του στην Αθήνα υποστήριξε ότι με την υπογραφή της συμφωνίας το έγγραφο αυτό ήρε όλα τα υφιστάμενα εμπόδια στη στρατιωτικοτεχνική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών. Επίσης, προσάρμοσε στη σημερινή πραγματικότητα τη ρυθμιστική και νομική βάση της συνεργασίας που προϋπήρχε από το 1994. Η νέα συμφωνία δεν ακυρώνει την προηγούμενη, αλλά τη συμπληρώνει.
Με τη βοήθεια της Ρωσίας, η Ελλάδα δημιούργησε σε κάποια δεδομένη χρονική στιγμή το καλύτερο δίκτυο αντιαεροπορικής άμυνας στη Μεσόγειο. Τα αντιαεροπορικά συστήματα OSA-AKM, Tor M-1, σε συνδυασμό με την εξαγωγική έκδοση του S-300, το S-300 PMU-1, «κλείδωσαν» το αρχιπέλαγος από αεροπορικές επιθέσεις προερχόμενες από μεγάλα ύψη και αποστάσεις».
Τέλος ο αξιωματούχος του Κρεμλίνου διαμηνύει ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα να ανανεώσει ή να εκσυγχρονίσει το σύστημα της αντιαεροπορικής της άμυνας. Ενώ γενικότερα, οι ρωσο-ελληνικές σχέσεις στον αμυντικό τομέα μπορούν να αποτελέσουν ένα καλό παράδειγμα και …για τις άλλες χώρες του ΝΑΤΟ (!) όσον αφορά την καθιέρωση μιας αληθινά εταιρικής σχέσης προς όφελος της ασφάλειας στην Ευρώπη.
newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook