Η General Motors (GM) ανακοίνωσε σήμερα το διορισμό της Μέρι Μπάρα ως διαδόχου του Νταν Άκερσον στη θέση του γενικού διευθυντή από τις 15 Ιανουαρίου, γεγονός που την καθιστά την πρώτη γυναίκα που θα διευθύνει τη μεγαλύτερη αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία.
Η Μέρι Μπάρα, 51 ετών, είναι σήμερα αντιπρόεδρος παγκόσμιας ανάπτυξης των προϊόντων, των αγορών και της αλυσίδας ανεφοδιασμού του ομίλου. «Εξελέγη από το διοικητικό συμβούλιο για να γίνει η επόμενη γενική διευθύντρια της επιχείρησης\” και «θα μπει στο διοικητικό συμβούλιο», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του ομίλου.
Ο Νταν Άκερσον, 65 ετών, ήταν γενικός διευθυντής της GM από το Σεπτέμβριο του 2010 και πρόεδρος και γενικός διευθυντής από την 1η Ιανουαρίου 2011.
«Επέσπευσε κατά πολλούς μήνες το πλάνο της διαδοχής του επειδή η σύζυγός του έμαθε πρόσφατα ότι έχει καρκίνο σε προχωρημένο στάδιο», εξηγεί ο όμιλος στην ανακοίνωση.
Το διοικητικό συμβούλιο διόρισε επίσης τον Τίοντορ Σόλσο, 66 ετών, για να διαδεχθεί τον Νταν Άκερσον στη θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου, χωρίζοντας έτσι τις αρμοδιότητες που είχε ως τώρα ο νυν πρόεδρος και γενικός διευθυντής. Ο Σόλσο βρίσκεται στο διοικητικό συμβούλιο από το 2012.
Αντίθετα από τον Άκερσον, ο οποίος είχε έρθει από το επενδυτικό ταμείο Carlyle μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση, η Μπάρα προέρχεται από την ίδια την εταιρεία και έχει περάσει 33 χρόνια στην GM.
Ανέβηκε στην ιεραρχία περνώντας από θέσεις στην κατασκευή και το δημιουργικό, καθώς και από θέσεις ανώτερου στελέχους.
«Ανήκει σ\’ αυτούς και αυτές που ηγήθηκαν της ανάκαμψης του ομίλου, της αναζωογόνησης των προϊόντων του», τονίζεται στην ανακοίνωση της GM.
newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook