Ο Κύπριος Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης υπέδειξε σήμερα ότι από τη μέχρι σήμερα πορεία των ανακρίσεων σε ό,τι αφορά την κατάρρευση της κυπριακής οικονομίας, αποκαλύπτεται ότι ένας αριθμός φυσικών προσώπων, νομικών προσώπων και οργανισμών, συνέτειναν στην κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος και γενικότερα του οικονομικού οικοδομήματος.
Σε ανακοίνωση του ο Γενικός Εισαγγελέας επισημαίνει πως ως εκ τούτου, ερευνάται προσεκτικά και επισταμένα το ενδεχόμενο πράξεις, παραλείψεις και συμπεριφορές προσώπων και οργανισμών κατά την περίοδο 2006-2013 στην Κύπρο, στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες, εντασσόμενες στο πιο πάνω πλαίσιο, να συνιστούν διάπραξη οποιωνδήποτε ποινικών αδικημάτων.
Στην ανακοίνωση ο κ. Κληρίδης σημειώνει ότι κατά τη διάρκεια ενημερωτικής σύσκεψης χτες Δευτέρα στο Αρχηγείο Αστυνομίας, παρουσία του ιδίου, του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, του Αρχηγού της Αστυνομίας, Λειτουργών του Ποινικού Τμήματος της Νομικής Υπηρεσίας και τα μελών της 17μελούς Ανακριτικής Ομάδας διεξήχθη ενημέρωση από την Ανακριτική Ομάδα ως προς την πορεία των συνεχιζόμενων ανακρίσεων για την οικονομία.
Σύμφωνα με τον Γενικό Εισαγγελέα από την πορεία των ερευνών αποκαλύπτεται η ύπαρξη πολύπλοκων δικτύων εταιρειών, μητρικών, θυγατρικών, συνδεδεμένων, που χρησιμοποιήθηκαν για εξαγορά ποσοστών τραπεζών, η παροχή υπέρογκων ποσών δανείων σε πρόσωπα και εταιρείες με ευνοϊκούς όρους, η δημιουργία σοβαρών προβλημάτων ρευστότητας σε κυπριακές τράπεζες και η ενδεχόμενα επιλήψιμη προσπάθεια για κάλυψη υποχρεώσεων και κενών μέσω του ΕLA, και μέσω της έκδοσης χρεογράφων και ομολόγων.
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook