Για σήμερα, Τετάρτη το μεσημέρι (στις 15:00) κανονίστηκε το πρώτο ραντεβού του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής της τρόικας, που μετά το αλαλούμ που δημιουργήθηκε, επέστρεψαν στην Αθήνα. Στις 18.00 έχει προγραμματιστεί συνάντηση των εκπροσώπων των δανειστών με τον υπουργό Ανάπτυξης Κ.Χατζηδάκη.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθεί καταρχάς το σχέδιο για τα ΕΑΣ, που αποτελεί και το τελευταίο προαπαιτούμενο που πρέπει να υλοποιηθεί, προκειμένου να εκταμιευθεί η δόση του 1 δισ. ευρώ. Η κυβέρνηση δημιουργεί κλίμα αισιοδοξίας ότι η πρόοδος που έχει καταγραφεί είναι μεγάλη και το θέμα έχει σχεδόν κλείσει.

Η συμφωνία για τα ΕΑΣ θα οδηγήσει στην εκταμίευση της δόσης του Ιουλίου, ύψους 1 δισ. ευρώ, κάτι που αναμένεται πριν από τις 20 Δεκεμβρίου.

Θέμα που θα συζητηθεί είναι επίσης το νομοσχέδιο για το φόρο ακινήτων, με την τρόικα -σύμφωνα με τις πληροφορίες- να έχει ζητήσει διευκρινίσεις για κάποια επιμέρους ζητήματα.

Στα πιο σύνθετα ζητήματα που θα τεθούν στο τραπέζι συμπεριλαμβάνεται η άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών, με τις πληροφορίες να θέλουν ενοχλημένη την τρόικα από την ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι είναι διατεθειμένη να προχωρήσει σε μονομερή ρύθμιση, εάν οι εκπρόσωποι των δανειστών δεν εγκρίνουν το σχέδιο της.

in.gr