«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να γίνει κούρεμα καταθέσεων στο προβλεπτό μέλλον» τόνισε ο διοικητής της ΤτΕ, Γ.Προβόπουλος σε συνάντηση με την ΟΤΟΕ.

Οι τράπεζες έχουν ήδη ξεπεράσει τις βασικές δυσκολίες, είπε, προσθέτοντας, όμως, ότι το πρόβλημα που καλούνται τώρα να αντιμετωπίσουν είναι οι αυξημένες επισφάλειες.

Τα προγράμματα αναδιάρθρωσης θα «δείξουν» τις νέες κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών, οι οποίες σε κάθε περίπτωση θα καλυφθούν, γιατί υπάρχει ικανοποιητικό «μαξιλάρι» αδιάθετων κεφαλαίων, καθησύχασε ο διοικητής της ΤτΕ.

Σε ό,τι αφορά δε τις τρεις συνεταιριστικές τράπεζες των οποίων η άδεια λειτουργίας ανακλήθηκε πρόσφατα, ο κ. Προβόπουλος τόνισε ότι εξαντλήθηκαν τα χρονικά περιθώρια.

Αναφορικά με τη ρευστότητα στην αγορά, ο κ. Προβόπουλος επισήμανε ότι η περιορισμένη πιστωτική επέκταση δεν είναι μόνο ελληνικό, αλλά πανευρωπαϊκό φαινόμενο, «γιατί υπάρχει ακόμα αυξημένος πιστωτικός κίνδυνος, αλλά στη χώρα μας η ψυχολογία θα αλλάξει και θα κινηθεί σε θετική κατεύθυνση, όταν αρχίσει να ανεβαίνει το ΑΕΠ».

Ειδικότερα, η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος (ΟΤΟΕ) συναντήθηκε την Τετάρτη με τον Διοικητή της της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γ.Προβόπουλο, τον υποδιοικητή κ. Ι.Παπαδάκη και άλλα στελέχη της τράπεζας, όπως αναφέρει ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

Το αντικείμενο της συνάντησης, που είχε ζητήσει η ΟΤΟΕ, ήταν η ενημέρωση για τον ρόλο των τραπεζών στην οικονομική ανάπτυξη, στη στήριξη των κοινωνικών αναγκών και στην εργασία.

Η ΟΤΟΕ παρουσίασε τις θέσεις της για την ανάγκη νέας λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος, με κριτήρια που θα στηρίζουν την οικονομία της χώρας, την ελληνική κοινωνία και την εργασία.

Η Ομοσπονδία αναφέρθηκε ιδιαιτέρα στην υπόθεση των συνεταιριστικών τραπεζών, επισημαίνοντας ότι πρέπει να στηριχθούν για να παίξουν το ρόλο τους στις τοπικές κοινωνίες και ζήτησε για όλα αυτά, αλλά και γενικότερα, ενημέρωση και τις απόψεις της Τράπεζας της Ελλάδος.

Η ΟΤΟΕ τόνισε ιδιαίτερα, ότι η πρωτοβουλία της συνάντησης, όπως και οι συναντήσεις που προηγήθηκαν με τις εμπορικές τράπεζες, εντάσσεται στην προσπάθεια του κλάδου των τραπεζοϋπαλλήλων να συμβάλει θετικά και ουσιαστικά στον συντονισμό των δράσεων που απαιτούνται για τη στήριξη της οικονομίας, της κοινωνίας και της εργασίας.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook