Δεν έχουν τέλος τα σενάρια γύρω από τον θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν με το τελευταίο να αφορά το πώς οι Αμερικανοί έφτασαν στον ηγέτη της Αλ Κάιντα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα al-Watan της Σαουδικής Αραβίας, αυτός που κάρφωσε τον Μπιν Λάντεν στους Αμερικανούς δεν ήταν άλλος από τον… Αϊμάν Αλ Ζαουάχρι!

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι οι Αιγύπτιοι της Αλ Κάιντα, υπό την αρχηγία του δεύτερου στην ιεραρχία του δικτύου, του αιγύπτιου Αλ Ζαουάχρι, οδήγησαν, τους Αμερικανούς μέχρι τον Οσάμα Μπιν Λάντεν, εξαιτίας της αντιπαλότητας ανάμεσα στους δύο άνδρες για την ηγεσία.

Επικαλούμενη \”τοπική πηγή που έχει στενή σχέση με τον φάκελο της τρομοκρατίας\”, η εφημερίδα αναφέρει ότι ο αγγελιαφόρος, τον οποίο παρακολούθησαν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες για να φθάσουν στον Μπιν Λάντεν, εργαζόταν για τον Ζαουάχρι.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο αγγελιαφόρος είναι Πακιστανός, και όχι Κουβεϊτιανός, και ότι η ταυτότητά του αποκαλύφθηκε από κρατουμένους του Γκουαντάναμο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οδήγησε τους Αμερικανούς μέχρι το κρησφύγετο του Μπιν Λάντεν, αφήνοντάς τους να θεωρούν ότι δεν γνωρίζει ότι παρακολουθείται.

\”Οι Αιγύπτιοι της Αλ Κάιντα, που ντε φάκτο ηγούνται του δικτύου, προσπάθησαν μετά την ασθένεια του Μπιν Λάντεν το 2004 να αναλάβουν τον έλεγχο της Αλ Κάιντα\”, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, εκείνοι έπεισαν τον Μπιν Λάντεν να εγκαταλείψει τις περιοχές των φυλών του βορειο-δυτικού Πακιστάν, προπύργιο των Ταλιμπάν και της Αλ Κάιντα, και να καταφύγει στην Αμποταμπάντ, ανοικτή πόλη με αρκετά εύκολη πρόσβαση, όπου σκοτώθηκε από ομάδα αμερικανών κομάντος.

Η εφημερίδα προσθέτει ότι μετά την επιστροφή από το Ιράν ενός από τα στελέχη του δικτύου, του Αιγύπτιου Σαΐφ αλ Αντλ, το περασμένο φθινόπωρο, οι Αιγύπτιοι κατέστρωσαν σχέδιο για την εξόντωση του Μπιν Λάντεν με διακριτικό τρόπο.

Μετά τον θάνατο του Μπιν Λάντεν, ο Αιγύπτιος Αλ Ζαουάχρι, 59 ετών, ο \”εγκέφαλος\” και κύριος εκπρόσωπος της Αλ Κάιντα, γίνεται ο πρώτος τη τάξει της οργάνωσης και ο πλέον καταζητούμενος άνθρωπος στον κόσμο.

Υπήρξε αρχηγός του αιγυπτιακού Ισλαμικού Τζιχάντ, που ενώθηκε με την Αλ Κάιντα το 1998.


protothema

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook