Τον Ευρωπαίο Επίτροπο Αρμόδιο για θέματα Περιφερειακής Πολιτικής κ. Γιοχάνες Χαν και τους συνεργάτες του υποδέχτηκε χθες νωρίς το βράδυ ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης στο Κτίριο Αχτάρικα όπου πρόκειται να στεγαστεί η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Ο Δήμαρχος ξενάγησε τον κ. Γιοχάνες Χαν σε όλους του χώρους του κτιρίου και στο υπόγειό του ,όπου μετά τις επεμβάσεις που έγιναν αναδείχτηκε το Αραβοβυζαντινό τείχος και άλλα ευρήματα .

Επίσης στο πρώτο όροφο ο κ. Κουράκης παρουσίασε στον Επίτροπο βίντεο και φωτογραφίες από όλα τα στάδια της αποκατάστασής του αλλά και πως ήταν το κτίριο πριν ξεκινήσουν οι εργασίες, με τον κ. με τον κ. Χαν να δηλώνει εντυπωσιασμένος από το αποτέλεσμα και την εικόνα που αντίκρισε.
Στην ξενάγηση παραβρέθηκαν επίσης ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης ,Αντιδήμαρχοι ,Στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής , συνεργάτες του Επιτρόπου και Στελέχη του Δήμου.

Ο κ. Κουράκης σε δήλωσή του επανέλαβε ότι τις επόμενες ημέρες και πάντως πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων εάν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στο Περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου και οι εξωτερικές υποδομές .

Ο κ. Κουράκης επεσήμανε επίσης ότι είναι σε εξέλιξη ο Δημόσιος Διαγωνισμός για την Προμήθεια του Υλικοτεχνικού Εξοπλισμού του κτιρίου ώστε να άμεσα να μεταφερθεί και να λειτουργήσει η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Λίγο πριν αναχωρήσει στην Αθήνα ο Επίτροπος , ο κ. Κουράκης παρέθεσε στον κ. Γιοχάνες Χαν ,τους συνεργάτες του αλλά και τους παραβρισκόμενους, λιτό δείπνο με Κρητικά εδέσματα ,κρασί και ρακί στο Κέντρο του Ηρακλείου.