Ο Όμιλος Παιδείας & Πολιτισμού \”ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ\” (www.Aetogiannis.gr) στηρίζει τις άοκνες προσπάθειες του Πανελλήνιου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών \”ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ\” (www.kallipatira.gr) το οποίο τόσα προσφέρει για τον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό, το \”Ευ Αγωνίζεσθαι\” σε όλη την Ελλάδα και ιδιαιτέρως στην Κρήτη.

Αντιπροσωπευτική Ομάδα του Ομίλου, καλεσμένη των διοργανωτών, θα δώσει, αφιλοκερδώς, μια δυναμική μουσικοχορευτική παράσταση στο πλαίσιο του Χριστουγεννιάτικου δείπνου το οποίο διοργανώνει το Παράρτημα Κρήτης του Π.Α.Σ.Γ. \”Καλλιπάτειρα\” το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013, στις 9.30μμ στην Αίθουσα Δεξιώσεων του Κτήματος Καλαθάκη.

Στην παράσταση θα παρουσιαστούν με αντιπροσωπευτικό τρόπο μουσικές και χοροί από ολόκληρη την Κρήτη, από τα πιο διαδεδομένα έως τα πιο σπάνια και πολύτιμα ακούσματα της παλαιάς αυθεντικής κρητικής μουσικοχορευτικής παράδοσης. Την εκδήλωση, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Φαιστού, υποστηρίζει καλλιτεχνικά το μουσικό συγκρότημα του Γιώργου Λαμπράκη.

Εκτός από το μουσικοχορευτικό θέαμα και την καλλιτεχνική έκφραση της παλιάς Κρήτης, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν συνοπτικά όλους εκείνους τους συμβολισμούς, τις παραδόσεις, τα ιστορικά και λαογραφικά στοιχεία που συνδέονται με τους χορούς και τη μουσική του νησιού.

Στην εκδήλωση θα τιμηθούν οι \”Γιατροί του Αιγαίου\” (ΠΑ.Γ.Ν.Η.) οι οποίοι \”οργώνουν\” εθελοντικά το Αιγαίο Πέλαγος για να προσφέρουν αφιλοκερδώς ιατρικές υπηρεσίες στους κατοίκους τους ακριτικών νησιών. Την βραδιά θα τιμήσει με την παρουσία της η κ. Κατερίνα Π. Παναγοπούλου, Πρέσβειρα της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και το Ευ Αγωνίζεσθαι.

Τα έσοδα της διοργάνωσης (Τιμή Πρόσκλησης 30 Ευρώ) θα διατεθούν για τους σκοπούς του Π.Α.Σ.Γ. Καλλιπατειρα.

Διάθεση Προσκλήσεων , Πληροφορίες από την υπεύθυνη του παραρτήματος Κρήτης κ. Μαρία Αντωνακάκη τηλ. 6932.730.412.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook