Τις εξαγγελίες του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης για προσλήψεις στο δημόσιο βλέπουν με ιδιαίτερη επιφυλακτικότητα οι εργαζόμενοι.

Στο τέλος της περασμένης εβδομάδας ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε από το βήμα της Βουλής ότι «το 2014, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει έναν κεντρικό σχεδιασμό προσλήψεων που αφορά σε ολόκληρη τη δημόσια διοίκηση», διευκρινίζοντας ότι για το υπουργείο Δικαιοσύνης έχουν προβλεφθεί προσλήψεις 800 έως 1.000 ατόμων και προαναγγέλλοντας τη συνέχεια με το υπουργείο Οικονομικών -φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί- και την Υγεία.

Πρόκειται για υπουργεία από τα οποία πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι έφυγαν με διαθεσιμότητα ή κινητικότητα.

Τί συμβαίνει λοιπόν;

«Βιάζονται να δώσουν λύση στις εκκρεμότητες που έχουν με το ΑΣΕΠ από το 2009», λέει στο newpost ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Οδυσσέας Ντριβαλάς, ο οποίος συμπληρώνει πως «θα προσλάβουν το πολύ 500 ή 1000 άτομα προκειμένου να πουν ότι κάνουν προσλήψεις και μειώνουν την ανεργία. Την ίδια ώρα σε διαθεσιμότητα – κινητικότητα βρίσκονται 15.000 υπάλληλοι. Είναι ένα επικοινωνιακό τέχνασμα χωρίς ουσιαστικό αντίκρυσμα».

Μάλιστα ο κ. Ντριβαλάς προβλέπει ότι στις αρχές του 2014, όταν και θα έχει ολοκληρωθεί το οχτάμηνο της πρώτης «φουρνιάς» διαθεσιμότητας, όταν και θα γίνει γνωστό πόσοι υπάλληλοι οδηγήθηκαν τελικά σε απόλυση, θα αποκαλυφθεί, όπως λέει, ότι οι εξαγγελίες του υπουργού «δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ούτε καν ως “ασπιρίνη”. Το χάσμα θα είναι πολύ μεγάλο».

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook