Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες στους εσωτερικούς χώρους του κτιρίου Αχτάρικα όπως διαπίστωσε σήμερα ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης που ενημερώθηκε από τους επιβλέποντες του έργου.
Στο δεύτερο όροφο του κτιρίου όπως ενημερώθηκε ο Δήμαρχος μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη ολοκληρώνονται οι εργασίες στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων καθώς ειδικά συνεργεία από την Αθήνα τοποθετούν τα ειδικά ηχοαπορροφητικά πανέλα ,το μεταφραστικό τμήμα ,όπως και το πάνω μέρος της αίθουσας όπου θα τοποθετηθούν τα οπτικοακουστικά μέσα όπου θα φιλοξενούνται μεταξύ άλλων Διαλέξεις ,προβολή ταινιών και άλλες εκδηλώσεις Πολιτισμού.
Στον ίδιο όροφο μπροστά στην είσοδο της μεγάλης αίθουσας βρίσκεται και το φουαγιέ όπου θα φιλοξενούνται μικρές εκθέσεις.
Επίσης είναι ήδη έτοιμη και η αίθουσα κλειστών συλλογών όπου θα φιλοξενούνται συλλογές από έργα γνωστών ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών πχ.Σεφέρη κλπ όπου οι πολίτες θα μπορούν να διαβάζουν ότι τους ενδιαφέρει αλλά δεν θα μπορούν να δανείζονται για ανάγνωση. 
Στο μεταξύ την κατανόηση των Δημοτών ζητά ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ Γιάννης Κουράκης για τις εργασίες διαμόρφωσης στη πλατεία γύρω από τον κτίριο του Αχτάρικα που θα στεγαστεί η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη.
Ο κ. Κουράκης που και σήμερα παρακολούθησε τις εργασίες ενημερώθηκε από τους επιβλέποντες για την πορεία τους οι οποίες θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την επόμενη Πέμπτη εάν το επιτρέψει ο καιρός .
Μάλιστα τελειώνει η τοποθέτηση του ειδικού πετρώματος Πορφυρίτη που σηματοδοτεί ότι κάτω του βρίσκεται η Πύλη Βολτόνε.
Έτσι λοιπόν τις επόμενες ημέρες οι Ηρακλειώτες και οι επισκέπτες που διασχίζουν τη Λεωφόρο Δικαιοσύνης τη Δαιδάλου και τα Λιοντάρια θα αντικρίσουν μια διαφορετική εικόνα συνολικά της Πλατείας και του κτιρίου Αχτάρικα

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook