Εγκύκλιο με την οποία ζητά από τους προϊστάμενους Διοικητικού-Προσωπικού όλων των δημοσίων υπηρεσιών να προβούν σε πλήρη έλεγχο όλων των πιστοποιητικών όλων των δημοσίων υπαλλήλων υπέγραψε τη Δευτέρα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης ζητά να μπουν στο «μικροσκόπιο» όλα τα δικαιολογητικά που κατατέθηκαν για την πρόσληψη, τη μετάταξη ή τη μετατροπή της εργασιακής σχέσης των υπηρετούντων υπαλλήλων του δημόσιου τομέα.

Όπως επισημαίνεται στην εγκύκλιο, σε περίπτωση που οι αρμόδιες υπηρεσίες ή εκδούσες αρχές εντοπίσουν τυχόν ανακριβή στοιχεία τότε οι Διευθύνσεις Διοικητικού – Προσωπικού θα πρέπει να προβούν στην ανάκληση του διορισμού των υπαλλήλων «με επαρκώς αιτιολογημένη απόφαση από την οποία θα προκύπτει η δόλια πρόκληση ή υποβοήθηση της παρανομίας».

Επίσης, στην περίπτωση αυτή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητά να κινήθει η διαδικασία αναζήτησης τυχόν πειθαρχικών ευθυνών των οργάνων διοίκησης που είχαν την ευθύνη ή συνήργησαν στην παράνομη πράξη.

Σημειώνεται ότι την εφαρμογή της εγκυκλίου θα παρακολουθεί το Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ).

Όπως σημειώνει σε δήλωσή του ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, «τα στοιχεία δείχνουν ότι το πρόβλημα των πλαστών δικαιολογητικών είναι υπαρκτό. Την έκταση του φαινομένου όμως, τώρα επιχειρούμε να μάθουμε. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε την δύσκολη αυτή προσπάθεια ώστε να αποκαταστήσουμε παλαιές αδικίες και να αποτρέψουμε τη δημιουργία νέων, στο πλαίσιο της διαδικασίας αναμόρφωσης των δομών της δημόσιας διοίκησης».

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook