Νέα συνάντηση με τους επικεφαλής της Τρόικας, με αντικείμενο -κυρίως- το θέμα των πλειστηριασμών, είχε στις 16:30 το απόγευμα ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, παρουσία και του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 18:00 και, σύμφωνα με πληροφορίες, πλέον βρίσκεται σε εξέλιξη ένας μίνι «μαραθώνιος». Οι επικεφαλής της Τρόικας συναντώνται κατ\’ ιδίαν με τον υπουργό Οικονομικών και, ακολούθως, θα έχουν και νέο ραντεβού με τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών βρίσκεται το ζήτημα των πλειστηριασμών, αλλά και η τύχη των ΕΑΣ, καθώς εκκρεμεί η απάντηση των ελεγκτών.

«Κάναμε πολλά βήματα πιο κοντά, αλλά δεν έχουμε καταλήξει σε συμφωνία» δήλωνε μετά τη συνάντηση ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι ελεγκτές ζήτησαν στοιχεία για την ευστάθεια των τραπεζών, ανάλογα με το σενάριο που τελικά θα επικρατήσει για τους πλειστηριασμούς.

Μετά την άκαρπη χθεσινή συνάντηση των δύο πλευρών και εν όψει του νέου, σημερινού ραντεβού τους, ο κ. Χατζηδάκης είχε διαμηνύσει το πρωί, με δηλώσεις του: «Πρόθεσή μας είναι να καταληξουμε σε συμφωνία, αλλά δεν θα συμφωνήσουμε σε ό,τι μας φέρουν».

Όπως είπε ο υπουργός, «στόχος είναι να συμφωνήσουμε με την τρόικα, όπως και στο θέμα των ΕΑΣ, αλλά είναι προφανές ότι δεν θα συμφωνήσουμε με κάθε τίμημα (…) η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει πίσω και να δεχθεί ό,τι της προσφέρεται».

Εξήγησε, δε, ότι «η τρόικα έχει πιο αυστηρή προσέγγιση από εμάς, σε σχέση με τα όρια προστασία της πρώτης κατοικίας. Δεν αισθανόμαστε ότι αυτή είναι η καλύτερη».

Όπως συμπλήρωσε με νόημα ο υπουργός Ανάπτυξης, «είναι εύκολο να συμφωνήσεις αλλά μετά θα πρέπει να διαχειριστείς τις κοινωνικές συνέπειες».

Επίσης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει στόχο να προστατευτούν όσοι έχουν ανάγκη και όχι οι επιτήδειοι. «Με την οριζόντια προστασία, άνθρωποι με σπίτι 450.000 ευρώ καλύπτονται από τον σημερινό νόμο (σ.σ για τους πλειστηριασμούς» ανέφερε.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook