Με το στόμα ανοιχτό θα πρέπει να έμειναν το πρωί της Τρίτης περίπου 30.000 Γερμανοί όταν άνοιξαν το γραμματοκιβώτιο τους.
Αντί για λογαριασμούς, αλληλογραφίες και διαφημιστικά φυλλάδια, αντίκρισαν ένα γράμμα, το οποίο τους ενημέρωνε πως καλούνται να πληρώσουν πρόστιμο 250 ευρώ στο γνωστό πορνογραφικό σάιτ RedTube, επειδή παρακολουθούσαν \”τζάμπα\” βίντεο, χωρίς να πληρώσουν την απαιτούμενη συνδρομή.
Όπως γράφει η εφημερίδα Guardian, οι νομικοί της εταιρίας πορνό της οποίας οι ταινίες διακινούνται ελεύθερα στο διαδίκτυο, ζητούν την καταβολή αντιτίμου για τα πνευματικά δικαιώματα από τους χρήστες που έχουν παρακολουθήσει τα βίντεο κατά το παρελθόν. 
Τα δικηγορικά γραφεία της περιοχής έχουν δεχθεί χιλιάδες κλήσεις από πελάτες που δεν ξέρουν τι να κάνουν. Όταν μάλιστα φτάνουν στο… επίμαχο σημείο απαντούν «ναι, κάποια στιγμή είδα κάτι στο Redtube, αλλά δεν θυμάμαι τι ήταν αυτό».
Κορυφαίος Γερμανός δικηγόρος σχολιάζοντας τόνισε πως αν κάτι τέτοιο περάσει τελικά στη Γερμανία, πολύ σύντομα θα συμβεί κάτι ανάλογο και στον υπόλοιπο κόσμο.
Παρ\’ όλα αυτά δικηγόροι που ειδικεύονται σε θέμα πνευματικών δικαιωμάτων σχολίασαν πως αυτή τη στιγμή υπάρχει νομικό κενό και οι απαιτήσεις αυτές δεν «πατούν» σε κάποια συγκεκριμένη διάταξη ενώ θεωρούν πως οι διευθύνσεις των χρηστών δεν ελήφθησαν με νόμιμο τρόπο.
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook