Διαστάσεις που πιθανότατα θα χρησιμοποιηθούν ακόμη και για τις ερχόμενες κρίσεις Αρχηγών φαίνεται να παίρνει η ιστορία με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος που δεν μπόρεσε να μεταφέρει το Σαμαρά στο Μπακού. Στην Ελλάδα όλα γίνονται.

Και βέβαια αν επαληθευτούν αυτές οι προβλέψεις οι Αρχηγοί θα πληρώσουν το κόστος της σιωπής τους . Όταν σιωπηλά επιβεβαιώνεις ότι όλα πάνε τέλεια παρά τις περικοπές είναι δεδομένο οτι στην πρώτη δυσκολία οι πολιτικοί θα στείλουν στην γκιλοτίνα των ευθυνών εκείνον που δεν μίλησε ζητώντας του κι ευθύνες γι΄ αυτό.

Γιατί ήταν τα υπόλοιπα δύο vip αεροσκάφη στα υπόστεγα και έμεινε μοναδική επιλογή στο Σαμαρά το C 130 ,με το οποίο όμως αρνήθηκε να πετάξει; Γιατί τώρα η κυβέρνηση θυμήθηκε ότι πρέπει να περάσουν τις προβλεπόμενες συντηρήσεις,λόγω προεδρίας ΕΕ!

Καμία έκπληξη δεν δικαιολογείται λοιπόν ούτε στο Μαξιμου, ούτε στο υπουργείο Οικονομικών. Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι ο λειτουργικός προϋπολογισμός των ΕΔ έχει περικοπεί κατά 65%! Ας μην παριστάνουν λοιπόν ότι …πέφτουν από τα σύννεφα.

Γιατί δεν τις είχαν περάσει νωρίτερα; Δεν …είχε έρθει η ώρα τους; ΄Η μήπως δεν είχαν εξασφαλιστεί τα απαραίτητα κονδύλια; Σ΄ αυτό μπορεί να μας απαντήσει και το Μέγαρο Μαξίμου του έκπληκτου όπως μαθαίνουμε πρωθυπουργού για την βλάβη στο αεροσκάφος με το οποίο θα ταξίδευε. Αλλά μπορούν να μας απαντήσουν και από το ΓΕΑ. Ίσως σε άλλη χώρα ο Αρχηγός να είχε βρει την ευκαιρία για να υπενθυμίσει στον πρωθυπουργό ότι οι περικοπές δίχως τέλος και λογική έχουν και επιπτώσεις.Ακόμη και στους πρωθυπουργούς…

Καμία έκπληξη δεν δικαιολογείται λοιπόν ούτε στο Μαξιμου, ούτε στο υπουργείο Οικονομικών. Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι ο λειτουργικός προϋπολογισμός των ΕΔ έχει περικοπεί κατά 65%! Ας μην παριστάνουν λοιπόν ότι …πέφτουν από τα σύννεφα.

Το θέμα των δραματικών επιπτώσεων των περικοπών δεν αφορά μόνο στην Πολεμική Αεροπορία. Εξίσου σοβαρά είναι τα πράγματα σε Πολεμικό Ναυτικό και στον Στρατό Ξηράς. Και αυτά τα γνωρίζουν στην κυβέρνηση πολύ καλά.

Αν εξακολουθήσουν να παριστάνουν τους έκπληκτους μπορούμε να υπενθυμίσουμε πολλά απ΄ αυτά που έχουμε γράψει. Όπως για αεροσκάφη που είναι καθηλωμένα επειδή …δεν έχουν τακάκια για τα φρένα! Ή να γράψουμε και νεότερα που έχουν να κάνουν με τον Στρατό Ξηράς και τα τεθωρακισμένα.

Καταλάβατε γιατί ποτέ οι κυβερνήσεις -πολύ περισσότερο η σημερινή- δεν θέλουν να δημοσιοποιούνται τέτοια θέματα επικαλούμενες πάντα το απόρρητο; Για να παριστάνουν μετά …τις έκπληκτες.

onalert.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook