Με νέο Σύγχρονο Ειδικό Εξοπλισμό εφοδιάζει ο Δήμος Ηρακλείου Υπηρεσίες (ΕΚΑΒ,Π.Υ,3Η ΕΜΑΚ ,ΤΕΕ/ΤΑΚ) και Εθελοντικές ομάδες (Ελληνικός Ερυθρός Σταυρό, ¨ΠΡΟΤΕΚΤΑ Ηρακλείου”, “Ελληνική Ομάδα Διάσωσης”) για την καλύτερη αντιμετώπιση Φυσικών Καταστροφών και άλλα γεγονότα έκτακτης ανάγκης .
Σήμερα ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης μαζί με τους Αντιδημάρχους κ. Γιώργο Αεράκη , Νίκο Γιαλιτάκη ,Στρατή Δαγκωνάκη και το Προϊστάμενο πολιτικής προστασίας του Δήμου κ.Μ Κοκοσάλη παρέδωσαν αυτό τον ατομικό και ομαδικό εξοπλισμό στις Υπηρεσίες και τις Εθελοντικές Ομάδες Πολιτικής Προστασίας που χρηματοδότησαν Ευρωπαϊκά κονδύλια σε ειδική εκδήλωση στο Πολυχώρο του Δήμου στη παλιά Λαχαναγορά .
Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Ηρακλείου τόνισε ότι η προστασία της ανθρώπινης ζωής, της υγείας και της περιουσίας των πολιτών αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής στο πλαίσιο της κοινωνικής του αποστολής, αλλά και υποχρέωσή του ως δύναμη πολιτικής προστασίας.
Παραδίνουμε σήμερα συνέχισε ο κ. Κουράκης το σημαντικό αυτό υλικοτεχνικό εξοπλισμό , αξιοποιώντας με το καλύτερο τρόπο τα Ευρωπαϊκά κονδύλια ,σε όλες τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και στις εθελοντικές ομάδες ώστε με σύγχρονα μέσα και όλα τα απαραίτητα είδη να μπορούν να προσφέρουν τη βοήθειά τους όπου χρειάζεται και τις ευχαριστούμε για τη μεγάλη προσφορά τους στη κοινωνία. 
Η προετοιμασία για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών σε επίπεδο Δήμου αποτελεί τεράστια ευθύνη και χρειάζεται αποτελεσματική οργάνωση, στελέχωση, υλικούς πόρους και άρτιο συντονισμό επεσήμανε ο Δήμαρχος και για το λόγο αυτό ο Δήμος συνεργάζεται με όλους τους φορείς και τις Υπηρεσίες.
Το Δήμαρχο κ. Γιάννη Κουράκη και την Δημοτική Αρχή ευχαρίστησαν από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των Υπηρεσιών και των Εθελοντικών ομάδων για τη συμβολή τους στην αναβάθμιση του υλικοτεχνικού εξοπλισμού τους ώστε να μπορούν να βοηθούν με αποτελεσματικότερο τρόπο καλύτερα τους πολίτες .
O Δήμαρχος Ηρακλείου παρέδωσε επίσης στο Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Μανόλη Δαμουλάκη τον Διοικητή του 1ου Πυροσβεστικού τμήματος κ. Σεληνιωτάκη και τον Διοικητή της 3ης ΕΜΑΚ κ. Τσικαλά δύο τάμπλετς για τις ανάγκες της Υπηρεσίας , χορηγία στο Δήμο γνωστής Εταιρίας ,παρουσία αξιωματικών και στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος .
Οι Διοικητές ευχαρίστησαν το κ. Κουράκη για αυτή την προσφορά.
Ο Εξοπλισμός περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ειδικές αντιπυρικές κουβέρτες, κράνη ,πλήρως εξοπλισμένα φαρμακεία ,προβολείς ,φορεία μάσκες αναπνευστικής προστασίας , πυροσβεστικά γάντια,σακίδια δασοπυροσβεσης,φιάλες οξυγόνου ,αλουμινοκουβέρτες , γιαλιά προστασίας ,γιλέκα απεγλωβισμού ,ιμάντες ακινητοποίησης ,θεμόμετρα κ.α είδη τα οποία κατανέμονται ως εξής:
1) Οι “Εθελοντές ΠΡΟΤΕΚΤΑ Ηρακλείου”, εξοπλίζονται με 152 είδη 
2) Η “Ελληνική Ομάδα Διάσωσης” (Ε.Ο.Δ.), εξοπλίζεται με 127 είδη, 
3) Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός – Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών, εξοπλίζεται με 61 είδη.
Παράλληλα εξοπλισμός του γραφείου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου καλύπτει σοβαρές ανάγκες και δίνει ως χρήση: 
4) Στο ΕΚΑΒ, 30 είδη,
5) Στη Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηρακλείου, 13 είδη
6) Τη 3η ΕΜΑΚ, 2 είδη
7) Το ΤΕΕ-ΤΑΚ 18 είδη 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook