Την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης προς τη Χρυσή Αυγή ενέκρινε η Βουλή μετά από ονομαστική ψηφοφορία.

Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 272 βουλευτές και ψήφισαν 241 ναι, 26 όχι, ενώ 5 δήλωσαν «παρών».

Θετική ψήφο για αναστολή της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής έδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ και του ΚΚΕ και ανεξάρτητοι βουλευτές. Κατά της αναστολής χρηματοδότησης του κόμματός τους ψήφισαν οι βουλευτές της ΧΑ και οι περισσότεροι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Επίσης, «όχι» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος. Αιτιολογώντας την ψήφο του ο κ. Γλέζος ανέφερε ότι δεν μπορεί να αποστεί από τις αρχές του. «Τους σταυρωτήδες των χριστιανικών αρχών, τους διαστρεβλωτές των Αρχαίων Ελλήνων και όλους αυτούς που θέλησαν να διαβρώσουν την ελληνική κοινωνία, δεν τους πολεμάμε με αποφάσεις, αλλά πολιτικά. Δεν τους πολεμάμε όπως αυτοί επιδιώκουν» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά της αναστολής χρηματοδότησης τάχθηκε ο ανεξάρτητος Νίκος Νικολόπουλος.

Με τρεις γραμμές οι Ανεξάρτητοι Έλληνες

Οι βουλευτές των Ανεξάρτητων εμφανίστηκαν με τρεις διαφορετικές γραμμές, ενώ ο πρόεδρος του κόμματος απουσίαζε από την ψηφοφορία:

«Ναι» στην αναστολή ψήφισαν ο Γαβριήλ Αβραμίδης και ο Νότης Μαριάς.

Ο Τέρενς Κουίκ, η Χρυσούλα Γιαταγάνα, η Ραχήλ Μακρή, ο Γ. Νταβρής, ο Μαρίνος Ουζουνίδης, ο Κ. Γιοβανόπουλος, η Σταυρούλα Ξουλίδου, ο Παύλος Χαϊκάλης, ο Βασίλης Καπερνάρος και ο Γ. Δημαράς ψήφισαν «όχι».

«Παρών» δήλωσαν ο Παναγιώτης Μελάς, η Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, η Μαρίνα Χρυσοβελώνη, η Έλενα Κουντουρά και η Μίκα Ιατρίδη.

Ποιοι απουσίαζαν από την ψηφοφορία

Από την ψηφοφορία απουσίαζαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.

Απο τη ΝΔ απουσίαζαν ο Γεράσιμος Γιακουμάτος, ο Βύρων Πολύδωρας και ο Θεόδωρος Καράογλου.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ απόντες ήταν οι: Ζωή Κωνσταντοπούλου, Γιώργος Σταθάκης Σοφία Σακοράφα, Ρένα Δούρου, Αφροδίτη Σταμπουλή, Αλέξης Μητρόπουλος, Νίκος Μιχαλάκης, Μαρία Κανελοπούλου, Τάσος Κουράκης.

Στην ψηφοφορία δεν παρέστησαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης και Δημήτρης Κρεμαστινός.

Από το ΚΚΕ έλειπαν ο Χρήστος Κατσώτης και ο Νίκος Καραθανασόπουλος, ενώ από τη ΔΗΜΑΡ απουσίαζαν ο Βασίλης Οικονόμου και η Ασημίνα Ξηροτύρη.

Απουσίαζαν επίσης οι ανεξάρτητοι βουλευτές Οδυσσέας Βουδούρης, Νικόλαος Σταυρογιάννης, Χρήστος Αηδόνης, Γιώργος Κασαπίδης, Νίκος Σταυρογιάννης και Μίμης Ανδρουλάκης

naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook