H μοτοσυκλέτα και η εξέλιξή της δείχνουν γενικώς μια αντίσταση στην δημιουργία μοντέλων με κίνηση και στους δύο τροχούς. Κυρίως για την περιπλοκότητα της μεταφοράς της κίνησης και στον εμπρός τροχό. 
Ωστόσο υπάρχουν μοντέλα 2X2, κάποια από τα οποία μάλιστα έχουν δει και την γραμμή τα παραγωγής (πχ Yamaha WR 450 2X2). Αρκετές περισσότερες περιπτώσεις έχουν μείνει στο στάδιο του πρωτοτύπου, χωρίς να έχει υπάρξει συνέχεια. Κυρίως για τη δαιδαλώδη διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσει η ισχύς μέχρι να φτάσει στον προορισμό της, το δρόμο…
Ένα κοινό στοιχείο για όλα τα δικίνητα δίτροχα και διαφοροποιό από τα συμβατικά είναι και η αδυναμία πραγματοποίησης burn-out… Κατά το οποίο ο μπροστινός τροχός μπλοκάρεται από το φρένο και ο πίσω σπινάρει. Με τον εμπρός να δέχεται κίνηση απλά κάτι τέτοιο είναι αδύνατον.
Στο video οι δύο αυτοί μύθοι καταρρίπτονται. Ο Gregor Halenda αρχικά μετέτρεψε το KTM Adventure 990 του σε 2Χ2 χρησιμοποιώντας ένα σετ Christini AWD για να αποκτήσει την απόλυτη πρόσφυση στην κίνηση στο χώμα. Ξέρετε, επειδή …έτσι. 
Η διαδικασία δεν ήταν καθόλου απλή και χρειάστηκε να δημιουργήσει κάποια εξαρτήματα στον τόρνο. Το αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς είναι εντυπωσιακό, κυρίως γιατί κατάφερε να «εξαφανίσει» οπτικά το σύστημα μετάδοσης και να είναι πραγματικά λειτουργικό. 
Επίσης κατάφερε να πραγματοποιήσει ένα μεγαλειώδες burnout, το πρώτο με μοτοσυκλέτα που έχει κίνηση και στους δύο τροχούς. Η μέθοδος θυμίζει το αυγό του Κολόμβου στην απλότητά του, ωστόσο το αποτέλεσμα παραμένει εντυπωσιακό.
Δείτε στο video την μετατροπή αλλά και το φαντασμαγορικό burnout…
\"\"
newbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook