Ένα χρόνο από την εμπορική διάθεση δικτύων Νέας Γενιάς συμπλήρωσε ο Όμιλος ΟΤΕ, καθώς στα τέλη του 2012 ο ΟΤΕ προσέφερε στους καταναλωτές υπηρεσίες VDSL και η COSMOTE διέθεσε πρώτη στην Ελλάδα δίκτυο 4G.

Σήμερα, μόλις ένα χρόνο μετά, με συνεχείς επενδύσεις ο Όμιλος ΟΤΕ:

• Συνολικά, δίνει τη δυνατότητα σε περισσότερα από 1.000.000 νοικοκυριά να αποκτήσουν υπηρεσίες OTE VDSL.
• Έχει τοποθετήσει 1.600 χιλιόμετρα καλωδίων οπτικών ινών και παρέχει VDSL σε Αττική, Θεσσαλονίκη και σε 80 ακόμη πόλεις της Ελλάδας μέσω Αστικού Κέντρου, ενώ έχει εγκαταστήσει και περίπου 1.700 καμπίνες VDSL σε γειτονιές της Αττικής, της Αλεξανδρούπολης, της Ξάνθης, της Κομοτηνής και των Σερρών.
• Προσφέρει πρόσβαση σε υπηρεσίες 4ης γενιάς στο 55% του πληθυσμού της χώρας, προσφέροντας υπερδιπλάσια κάλυψη από άλλα δίκτυα .
• Διαθέτει 4G σε 30 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας και συνολικά σε περισσότερες από 100 περιοχές της χώρας.

Η μεγάλη ανταπόκριση των καταναλωτών στις προτάσεις του Ομίλου ΟΤΕ καταδεικνύει ότι ο δρόμος για την ανάπτυξη περνά μέσα από τις επενδύσεις. Συγκεκριμένα:

• Περισσότεροι από 40.000 πελάτες έχουν επιλέξει έως σήμερα υπηρεσίες OTE VDSL, ξεπερνώντας τις αρχικές προσδοκίες.
• Οι συνδρομητές COSMOTE που έχουν ενεργοποιήσει την πρόσβαση στο δίκτυο 4G ξεπέρασαν τις 100.000.
• Η κίνηση δεδομένων 4G τριπλασιάστηκε κατά το τελευταίο εξάμηνο.

Ο Γενικός Διευθυντής Τεχνολογίας και Λειτουργιών Ομίλου ΟΤΕ, κ. Στέφανος Θεοχαρόπουλος, δήλωσε σχετικά: «Χάρη στην εντατική προσπάθεια και την αφοσίωση των ανθρώπων μας, καταφέραμε σε χρόνο-ρεκόρ να προσφέρουμε πρόσβαση σε απίστευτα γρήγορο Internet, κινητό και σταθερό, σε μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού της χώρας.

Είμαστε μακράν ο μεγαλύτερος επενδυτής στις τηλεπικοινωνίες στην Ελλάδα, έχοντας πραγματοποιήσει το 2012 πάνω από το 60% των επενδύσεων από το σύνολο των παρόχων σταθερής και κινητής τηλεφωνίας στην αγορά, ενώ για τα επόμενα 4 χρόνια σχεδιάζουμε επενδύσεις 1,2 δισ. ευρώ, κυρίως σε δίκτυα Νέας Γενιάς.

Παλεύοντας με τις ρυθμιστικές αγκυλώσεις, συνεχίζουμε να επεκτείνουμε τα δίκτυά μας με γοργούς ρυθμούς, εδραιώνοντας την τεχνολογική μας υπεροχή και κάνοντας πράξη τις δεσμεύσεις μας για επενδύσεις προς όφελος των πελατών μας, αλλά και της χώρας.»

Περισσότερες πληροφορίες για τις υπηρεσίες VDSL και 4G, στο www.ote.gr και στο www.cosmote.gr αντίστοιχα, καθώς και στο εκτεταμένο εμπορικό δίκτυο του Ομίλου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook