Πάνω από 1000 αγρότες έχουν δηλώσει συμμετοχή στο παναγροτικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή έξω από τη βουλή, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, σύμφωνα με το τμήμα αγροτικής ανάπτυξης του δήμου Ηρακλείου.

Οι αγρότες της Κρήτης ταξιδεύουν απόψε με τα πλοία της γραμμής για Πειραιά. Μάλιστα για τη διευκόλυνση της μετακίνησής τους, οι αγροτικές οργανώσεις εξασφάλισαν ειδική έκπτωση στο εισιτήριο από το Ηράκλειο, το οποίο κοστίζει 20 ευρώ μετ\’ επιστροφής.

Οι επικεφαλής των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων της Κρήτης, των συνεταιριστικών οργανώσεων, των συλλόγων κτηνοτρόφων και των συλλόγων παραγωγών λαϊκών αγορών, έχουν δώσει ραντεβού αύριο στην Αθήνα με συναδέλφους τους από την υπόλοιπη Ελλάδα, για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους στην ψήφιση του νομοσχεδίου σχετικά με τη φορολόγηση των ακινήτων.

Οι αγροτικές οργανώσεις της Κρήτης και άλλων περιοχών της Ελλάδος, διαφωνούν με τη φορολόγηση της αγροτικής γης, η οποία θα οδηγήσει τους αγρότες να εγκαταλείψουν τη γη τους.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των αγροτοκτηνοτρόφων, με το νέο νόμο καλούνται να πληρώσουν φόρο που αγγίζει τα 5 ευρώ ανά στρέμμα για τα βοσκοτόπια και περίπου 10-15 ευρώ ανά στρέμμα για τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

Ψήφισμα συμπαράστασης στους αγρότες εξέδωσε το δημοτικό συμβούλιο Χανίων (δείτε εδώ)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook