Στο πλάι του αγροτικού κόσμου του Ηρακλείου αλλά και ολόκληρης της χώρας, για τον αγώνα που κάνει ενάντια στην επικείμενη φορολόγηση των αγροτεμαχίων που προωθεί η Κυβέρνηση, βρίσκεται ο Δήμος Γόρτυνας. Η Δημοτική Αρχή εξέδωσε ανακοίνωση στήριξης, επισημαίνοντας το δίκαιο των αιτημάτων των αγροτών, τονίζοντας παράλληλα πως τα εν λόγο μέτρα θα πλήξουν τον ήδη δοκιμαζόμενο αγροτικό πληθυσμό. 
«Η επικείμενη φορολόγηση των αγροτεμαχίων θα αποτελέσει τεράστιο πλήγμα για τους αγρότες ολόκληρης της χώρας μας και θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή του πρωτογενούς τομέα παραγωγής. Η όποια ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής θα περιέλθει σε τέλμα και οι νέοι άνθρωποι αντί να επενδύουν στη γη θα οδηγηθούν στην ανεργία, εκτοξεύοντας τα ήδη υψηλά ποσοστά της. 
Ο αγροτικός τομέας αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της οικονομίας μας και έχουμε υποχρέωση να τον στηρίξουμε έμπρακτα. Ζητούμε από την Κυβέρνηση να αποσύρει το σχέδιο νόμου για τον ειδικό φόρο στην αγροτική γη» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση συμπαράστασης του μεσαρίτικου δήμου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook