Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εβδομάδα συναντήσεων και ανταλλαγής εμπειριών στο πλαίσιο του έργου ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ που συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΕΛΛΑΔΑ – ΚΥΠΡΟΣ 2007 – 2013. 
Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, ως συντονιστής Εταίρος του έργου σε συνεργασία με τους λοιπούς εταίρους τα Παιδαγωγικό Ινστιτούτο του Υπουργείου Παιδείας Κύπρου, Τον Πολιτισμικό Οργανισμό «Το Σπίτι των ΚΟΥΡΗΤΩΝ» και η Κοινότητα Πεδουλά της Κύπρου διοργάνωσαν (1) ενημερωτική διημερίδα στις 12 και 13 Δεκεμβρίου στο Ηράκλειο, όπου οι ομιλητές: Δρ. Χαράλαμπος Φασουλάς,(Μουσείο Φυσικής Ιστορίας), ο κ. Αντώνης Παναγιωτόπουλος, (Ελληνική Ακαδημία Γεύσης), κα. Αμαλία Ταβλαδωράκη (Αναπτυξιακή Ηρακλείου), ο Οικονομολόγος κ. Χάρης, ο κ. Δημήτρης Παττακός (ΑΚΟΜ-Μ),Δρ. Γιώργος Ρεθεμνιωτάκης, (Δ/ντής Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου) και ο κ. Γιώργος Πετράκης (Αρχιτέκτονας) παρουσίασαν ενδιαφέροντα θέματα και του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου της Κρήτης, την Κρητική διατροφή και τις αναπτυξιακές προοπτικές στην Κρήτη.
Στις 16 Δεκεμβρίου υλοποιήθηκε στα Ανώγεια η ημερίδα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη σε Κρήτη και Κύπρο με τη δυναμική συμμετοχή των εκπροσώπων της Περιφερειακής Δ/νσης Α’-βάθμιας και Β’-Βάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης, όλων των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κρήτης και όλων των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κύπρου. Αναπτύχθηκαν παραδείγματα και προοπτικές δικτύωσης μεταξύ Κρήτης και Κύπρου. Στις 17 Δεκεμβρίου στο Ηράκλειο, πλήθος επιστημόνων – εκπαιδευτικών της Α’-βάθμιας και Β’-Βάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης και των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κρήτης, παρουσίασαν απόψεις – εμπειρίες για τα εκπαιδευτικά προγράμματα και σχολικών συμβούλων της Κρήτης.
Στις 18 Δεκεμβρίου έγινε η τελική παρουσίαση του Προγράμματος ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ από όλους τους Εταίρους του Προγράμματος και με τη συμμετοχή της Αχαιολόγου – Επ. Εφόρου Κλασικών Αρχαιοτήτων κας. Αλεξάνδρας Καρέτσου και της κας. Φλωρεντίας Κυθραιώτου (SLOW FOOD – Κύπρου) και αναπτύχθηκαν οι προοπτικές δικτύωσης και συνεργασίας μεταξύ των δύο νησιών καθώς και η προστιθέμενη αξία στην Κρήτη και Κύπρο από τα προγράμματα αυτά.
Ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, κ. Δεικτάκης, ο Δήμαρχος Ανωγείων κ. Σωκρ. Κεφαλογιάννης, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης κ. Απ. Κλινάκης, οι Διευθυντές Α’ –βάθμιας και Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης κκ Γ. Στριλιγκάς και Γ. Περικλειδάκης και πλήθος εκπαιδευτικών και απλοί πολίτες συμμετείχαν στις εκδηλώσεις – ημερίδες του Προγράμματος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook