Κατά 24% εκτιμάται ότι θα αυξηθεί η ονομαστική αύξηση των αφίξεων κρουαζιέρας στο Ηράκλειο για το 2014, τονώνοντας την αγορά και τους χειμερινού μήνες.

Ήδη ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου ετοιμάζεται για μια ελπιδοφόρα «χρονιά κρουαζιέρας» που ξεκινάει στις 11 Ιανουαρίου.

΄Χθες μάλιστα ο ΟΛΗ υποδέχτηκε το τελευταίο κρουαζιερόπλοιο της χρονιάς με μια λιτή εκδήλωση. 

Το 2013 σημαδεύτηκε από τη σημαντική αύξηση των αφίξεων επιβατών κρουαζιέρας (homeport & transit) στο Ηράκλειο.

Το πλοίο MSC FANTASIA, χωρητικότητας 4.000 επιβατών με 1400 μέλη πληρώματος, έφτασε στις 07:00 στο Ηράκλειο, με σύμμαχο τον καιρό, μετά από αρκετές ημέρες βροχόπτωσης!

Οι καιρικές συνθήκες βοήθησαν ώστε οι επισκέπτες, 60 διαφορετικών εθνικοτήτων, να απολαύσουν την παραμονή τους στη πόλη μας, αλλά και την υποδοχή που διοργάνωσε ο ΟΛΗ.

Αυτή περιλάμβανε παρασκευή παραδοσιακών κρητικών λουκουμάδων και τσικουδιάς με την υποστήριξη του Εργαστηρίου Ελευθέρων σπουδών  Kappa Studies, καθώς και ζωντανή μουσική και χορό από κρητικό παραδοσιακό συγκρότημα.

Στην τελετή  παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΗ κ. Ιωάννη Μπρα, ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου κ. Νίκος Γιαλιτάκης, ο Λιμενάρχης Ηρακλείου, κ. Θεοφάνης Κούρκουλος και άλλα στελέχη του Οργανισμού.Πριν την εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε εθιμοτυπική επίσκεψη στο πλοίο, όπου έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων με τον Ύπαρχο.