Ο καθηγητής του πανεπιστημίου του Τζον Χόπκινς, Εντγκαρ Μίλερ σε πρόσφατες δηλώσεις του στο αμερικανικό δίκτυο CBS News αποκάλυψε πολύ σημαντικά νέα για το τομέα της υγείας. Σύμφωνα με όσα είπε ο επιδημιολόγος, οι πολυβιταμίνες που ως τώρα αποτελούν το πιο διαδεδομένο συμπλήρωμα διατροφής, δεν βοηθούν ουσιαστικά τον οργανισμό.

Ο καθηγητής, παρότρυνε όσους καταναλώνουν πολυβιταμίνες να τις σταματήσουνκαι αντί για αυτές να τρώνε περισσότερα φρούτα, λαχανικά, καρύδια αλλά και να αρχίσουν να ασκούνται. Σύμφωνα με μελέτες αρκετών ερευνητών, η ωφελιμότητα των πολυβιταμινών στον ανθρώπινο οργανισμό είναι σχεδόν μηδαμινή και έτσι δεν υπάρχει λόγος χρησιμοποίησής τους.

Τις δηλώσεις του Εντγκαρ Μίλερ έρχεται να επιβεβαιώσει μια παλαιότερη έρευνα του πανεπιστημίου της Μινεσότα. Σύμφωνα με τους ερευνητές του συγκεκριμένου πανεπιστημίου, οι πολυβιταμίνες όχι μόνο δεν χρησιμεύουν σε τίποτα στον ανθρώπινο οργανισμό, αλλά συνδέονται και με υψηλότερα ποσοστά θνησιμότητας.

Πέραν αυτής της μελέτης όμως, υπήρξαν τρεις καινούργιες έρευνες που απέδειξαν πως η κατανάλωση πολυβιταμινών δεν βοηθούν τα άτομα μέσης ηλικίας αλλά και τους ηλικιωμένους, όταν αυτοί αντιμετωπίζουν προβλήματα καρδιοπάθειας ή καρκίνου.

Πλέον η οδηγία των ειδικών είναι σαφής. Τα συγκεκριμένα συμπληρώματα διατροφής δεν ωφελούν σε τίποτα τον οργανισμό και έτσι θα είναι καλύτερο να αποφεύγονται στις περισσότερες περιπτώσεις.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook