Ένα ακόμη μοντέλο στην γκάμα DS παρουσίασε η Citroen. Το DS 5LS ξεχωρίζει για τη φινέτσα και την πολυτέλεια που προσφέρει.

Με μήκος 4,7 μέτρα κατατάσσεται στη μεσαία κατηγορία και, παρότι αποκαλύφθηκε στο Παρίσι απευθύνεται στην κινεζική αγορά, όπου θα διατίθεται (και θα κατασκευάζεται) από το Μάρτιο του 2014. Αν και DS, το νέο μοντέλο έχει περισσότερα κοινά στοιχεία με το C5 παρά με το DS5.

Η σχεδίαση του εμπρός μέρους είναι επηρεασμένη από τα πρωτότυπα Numero 9 και Wild Rubis και λανσάρει μια νέα γραμμή για τα μοντέλα DS.

Σύμφωνα με τη Citroen, η γρίλια στη μάσκα είναι εμπνευσμένη από τη DS του 1955, σύνδεση που δυσκολευόμαστε να προσδιορίζουμε. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως το DS 5LS δεν διακρίνεται αισθητικά, κάθε άλλο.

Στον πολυτελή χαρακτήρα του μοντέλου συμβάλλουν τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί στο εσωτερικό: μέταλλο, δέρμα και ξύλο.

Κάτω από το καπό παίρνουν κατά περίπτωση θέση δύο τούρμπο 1.6 βενζινοκινητήρες 160 και 200 ίππων, οι οποίοι συνδυάζονται με 6αρι αυτόματο κιβώτιο.

Το DS 5LS θα παράγεται στο Shenzhen, όπου ήδη κατασκευάζεται το DS5. Στα δύο μοντέλα θα προστεθεί την επόμενη χρονιά και ένα SUV, πιθανότατα βασισμένο στο Wild Rubis.

gocar.gr