Δικαιωμένος αισθάνεται ο Βύρων Πολύδωρας από την άρνησή του να ψηφίσει το Φόρο Ακινήτων, παρά τη διαγραφή του από τη ΝΔ.

«Πρόκειται για δήμευση περιουσίας. Μια ιδιότυπη σκλαβιά το 2013 από την τρόικα, τον Σαμαρά και τον Στουρνάρα» δηλώνει χαρακτηριστικά σε συνομιλία του με το Real.gr, ενώ αρνείται κατηγορηματικά να μπει σε συνεννόηση για τα μελλοντικά σχέδιά του. «Να δείτε τη μεγάλη εικόνα. Τι είπα στην ομιλία μου στη Βουλή. Όλα τα άλλα, αυτή τη στιγμή, είναι σαν να συζητούμε τι κάνει ο λαγός με τη χελώνα πίσω από το θάμνο» αναφέρει σε όσους τον ρωτούν σχετικά.

Για τις επιθέσεις που δέχεται ότι έχει ως στρατηγική την επιστροφή στη δραχμή, συνηθίζει να λέει: «Μυθολογίες. Ας απαντήσουν επί της ουσίας. Η Ευρώπη μας έχει για φτύσιμο, αλλά και για πέταμα. Πολλοί εκτιμούν και το θέτω προς κρίση ότι επιδιώκουν να μας σουτάρουν. Και εμείς βαδίζουμε με τη στρατηγική \”θα είμαι καλό παιδί και θα με φροντίσουν\”». Ενώ σε όσους τον κατηγορούν ότι χειροκροτήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛΛ , ο Βύρων Πολύδωρας δηλώνει: «Μα με χειροκρότησαν και από τη Νέα Δημοκρατία. Δέστε τι είπα. Ας απαντήσουν επί των επιχειρημάτων».

Όσον αφορά στη διαγραφή του, απαντά: «Εγώ δεν αιφνιδίασα κανέναν. Η στάση μου ήταν το αποκορύφωμα μιας προσπάθειας να τους αφυπνίσει και να τους διορθώσει». Επικαλείται μάλιστα και τις μπροσούρες και βιβλία που εξέδωσε τα τελευταία χρόνια, με τελευταία, το 2013 το «Και τώρα τι κάνουμε;» και το «Ποια Ευρώπη».

Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, πάντως, έλαβε χθες και προχθές εκατοντάδες συγχαρητήρια τηλεφωνήματα και μέιλ στα γραφεία του από όλο τον κόσμο, γεγονός που το θεωρεί ως δικαίωση της στάσης του, έστω και αν αυτή τον οδήγησε εκτός ΝΔ.

real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook