Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Χριστούγεννα - Πρωτοχρονιά 2013 - 2014" που διοργανώνει η ΚΕΠΠΕΔΗΧ - ΚΑΜ του Δήμου Χανίων, την Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ι.Μ.Κ.Α., ώρα 19.00, θα πραγματοποιηθεί Παιδικό Χριστουγεννιάτικο Πάρτι. Συνδιοργάνωση : Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας & Αποκορώνου

Την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013, στον Πεζόδρομο της οδού Μουσούρων, ώρα 11.00, θα πραγματοποιηθεί συναυλία με το συγκρότημα ENERGY μαθητών του Μουσικού Σχολείου Χανίων.

Την Παρασκευή επίσης στο Θέατρο «Δημήτρης Βλησίδης», ώρα 18.00, θα πραγματοποιηθεί παράσταση θεάτρου σκιών με το Νίκο Μπλαζάκη. Τίτλος του έργου «Ο Καραγκιόζης και ο Γίγαντας» το οποίο είναι βασισμένη σε λαϊκό ελληνικό παραμύθι. Στα παραμύθια που όλοι αγαπήσαμε, όπου μάγισσες, γίγαντες, δράκοι, παραμυθοκόρες χρωμάτιζαν και στόλιζαν τα παιδικά μας όνειρα.

Τα στοιχεία του λαϊκού παραμυθιού μπερδεύονται αρμονικά μέσα από τον Karaguz μπερντέ, που με την σπιρτάδα και το μπρίο των ηρώων μεταφέρουν το θεατή στη χώρα της φαντασίας εκεί που τα παιδιά δεν μεγαλώνουν και που οι μεγάλοι γίνονται παιδιά.