Προθεσμία, προκειμένου να απολογηθεί στη 1 το μεσημέρι της Παρασκευής, πήρε από τον εισαγγελέα ο Χάρης Τομπούλογλου, ο οποίος θα παραμείνει κρατούμενος, έως ότου οδηγηθεί εκ νέου στην Ευελπίδων.

Στον διοικητή του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» απαγγέλθηκαν κατηγορίες για απόπειρα εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος και παθητική δωροδοκία. Στο συνεργό του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για αντίσταση κατά της αρχής.

Tα στοιχεία που έχει η Αστυνομία στη διάθεσή της, και ειδικά οι συνομιλίες του ίδιου του Τομπούλογλου είναι συγκονιστικές.

«Aυτοί θα πάρουν 190.000 ευρώ, εγώ να μην πάρω τίποτα; Χαζός είμαι…». «Δεν είμαι εγώ μ….ς να κονομάνε όλοι από τις δουλειές κι εγώ να μην παίρνω μία».

«Τόσα λεφτά κυκλοφορούν για εμάς δεν έχει; Τώρα θα κάνουμε \”χρυσές δουλειές\”. Θα σου βγάλω και εσένα ένα ποσό» φέρεται να είπε στον ενδιάμεσο της διαφημιστικής ο πρόεδρος του «Αγλαΐα Κυριακού». Αυτές τις φράσεις χρησιμοποιούσε ο πρόεδρος του Αγλαϊα Κυριακού, Χάρης Τομπούλογλου ο οποίος πιάστηκε με τη… μίζα στο χέρι και κατηγορείται για εκβίαση και δωροδοκία. Η αστυνομία μάλιστα έχει καταγεγραμμένες συνομιλίες αλλά και βίντεο με τον Τομπούλογλου ο οποίος κατέρρευσε κατά την ώρα της σύλληψής τους.

Ο Τομπούλογλου, παλαιό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, διαγράφηκε αμέσως από το κόμμα για «για αντιδεοντολογική συμπεριφορά». Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, απήυθυνε κάλεσμα προς το Ίδρυμα Αγλαΐα Κυριακού, το οποίο έχει διορίσει τον Χ. Τομπούλογλου στη διοίκηση του νοσοκομείου, να τον «παύσει άμεσα από Διοικητή» και να «ζητήσει την παραίτησή του από τη θέση του ισοβίου μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου». Παράλλήλα, ο κ. Γεωργιάδης συνεχάρη επίσης την αστυνομία για την επ\’ αυτοφώρω σύλληψη του κ. Τομπούλογλου. Για όλη την αστυνομική επιχείρηση ήταν ενημερωμένος και ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Η σύλληψή του έγινε, μαζί με 40χρονο συνεργό του, όταν οι υπεύθυνοι της εταιρίας ενημέρωσαν τις Αρχές για το …«φακελάκι» που ζητούσε ο πρόεδρος του νοσοκομείου. Ο κύριος Τομπούλογλου απαίτησε το ποσό των 30.000 ευρώ το οποίο μετά από υποδείξεις της αστυνομίας στο πλαίσιο μιας εικονικής διαπραγμάτευσης έγινε 25.000, προκειμένου να μην κηρύξει έκπτωτη την εταιρεία.

Εάν ο κ. Τομπούλογλου κήρυττε έκπτωτη την εταιρεία, δεν θα μπορούσε η εταιρεία να μετέχει σε διαγωνισμούς για 2 χρόνια. Σε συνενόηση με το τμήμα εκβιαστών της ΕΛΑΣ στο οποίο αξίζουν συγχαρητήρια εδώ και περίπου 20 μέρες οργανώθηκε μια επιχείρηση παρακολούθησης. Σήμερα προσημειώθηκαν τα χαρτονομίσματα και συνελήφθη ο επίορκος αυτός κρατικός λειτουργός.

Όσον αφορά στην εταιρία από την οποία ζητούσε… «φακελάκι» είναι διαφημιστική και η σύμβαση είχε να κάνει με πρόγραμμα του ΕΣΠΑ. Όπως ανέφερε στέλεχός της, η διαφημιστική εταιρία είχε κερδίσει και είχε κατοχυρωθεί υπερ της διαγωνισμός προβολής του νοσοκομείου. Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ, στις τηλεφωνικές διαπραγματεύσεις που έκανε ο συλληφθείς με την εταιρία για τη …μίζα του μιλούσε (έγινε άρση του απορρήτου) με κωδικούς.

Οπως δήλωσε στο Νewsit ο δικηγόρος Αγαμέμνων Τάτσης ο οποίος εκπροσωπεί την εταιρεία που εκβίαζε ο Χάρης Τομπούλογλου \” συνελήφθη σήμερα ο Διοικητής του Αγλαϊα Κυριακού για εκβίαση και δωροδοκία. Ο εντολέας μου, δηλαδή η εταιρεία Next Com Media, με διευθύνοντα σύμβουλο τον κύριο Κιτσαρά, είχε κερδίσει και είχε κατοχυρωθεί υπερ αυτής ένας διαγωνισμός προβολής του νοσοκομείου.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν ανήμερα τα Χριστούγεννα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, κατηγορούμενοι για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της εκβίασης κατά συναυτουργία και της παθητικής δωροδοκίας.

Η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. που οδήγησε στη σύλληψή τους στήθηκε μετά από καταγγελία επιχειρηματία, προέδρου διαφημιστικής εταιρείας, σύμφωνα με την οποία ο πρόεδρος του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού) απαιτούσε εκβιαστικά χρήματα, για να μην κηρύξει έκπτωτη την εταιρεία από το πρόγραμμα «Αποτύπωση, πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας, δράσεις για την άσκηση και την υγιεινή διατροφή», συνολικού ύψους 190.000 ευρώ. Το πρόγραμμα είχε ανατεθεί στην εταιρεία, από το Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», μετά τη διενέργεια σχετικού διαγωνισμού.

Από την αστυνομική έρευνα σε συνδυασμό με την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προέκυψε πως είχαν προηγηθεί αλλεπάλληλες συναντήσεις και επικοινωνίες μεταξύ των δύο πλευρών την τελευταία εβδομάδα.

Ο πρόεδρος του νοσοκομείου φέρεται να ήταν εξοικειωμένος με τη διαδικασία και παρά τα μέτρα προστασίας που λάμβανε – μεταξύ άλλων χρησιμοποιούσε τη λέξη «εισιτήρια» για να αναφερθεί στα χρήματα – το άτομο που λειτούργησε ο διαμεσολαβητής της εταιρείας στη συναλλαγή, ακολούθησε πιστά τις οδηγίες της αστυνομίας, ώστε να μη γίνει σε καμία περίπτωση αντιληπτή η καλοστημένη παγίδα της ΕΛ.ΑΣ.

Το τελικό ραντεβού έγινε τελικά στις 14.00 σε καφέ της Ιπποκράτους στο κέντρο της Αθήνας, όπου παραδόθηκε στον πρόεδρο του Νοσοκομείου Παίδων το ποσό των 25.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Ο Χάρης Τομπούλογλου πήρε τη βαλίτσα με τα χρήματα και την παρέδωσε στον 40χρονο άνδρα που τον συνόδευε στη συναλλαγή. Δευτερόλεπτα αργότερα αμφότεροι συνελήφθησαν από αστυνομικούς που επιτηρούσαν την περιοχή. Τη στιγμή της σύλληψης ο πρόεδρος του «Αγλαϊα Κυριακού» έχασε κυριολεκτικά το χρώμα του και κατέρρευσε, ενώ ο συνεργός του προσπάθησε να αντιδράσει λέγοντας στους αστυνομικούς «τι θέλετε εσείς εδώ». Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 40χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ για τη σύλληψη

«Συνελήφθησαν, σήμερα (24-12-2013) το μεσημέρι, στο κέντρο της Αθήνας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 54χρονος ημεδαπός, Πρόεδρος του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» και 40χρονος ημεδαπός συνεργός του, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της εκβίασης κατά συναυτουργία και της παθητικής δωροδοκίας.

Προηγήθηκε καταγγελία επιχειρηματία, Προέδρου διαφημιστικής εταιρείας, σύμφωνα με την οποία ο Πρόεδρος του Νοσοκομείου απαιτούσε εκβιαστικά χρήματα, για να μην κηρύξει έκπτωτη τη συγκεκριμένη εταιρεία από το πρόγραμμα «Αποτύπωση, πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας, δράσεις για την άσκηση και την υγιεινή διατροφή», συνολικού ύψους 190.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα είχε ανατεθεί στην εταιρεία, από το Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», μετά τη διενέργεια σχετικού διαγωνισμού.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας και σε συνδυασμό με την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, προέκυψε ότι πραγματοποιήθηκαν αλλεπάλληλες συναντήσεις – επικοινωνίες μεταξύ των εμπλεκομένων την τελευταία εβδομάδα.

Στις προπαρασκευαστικές αυτές συναντήσεις και διαπραγματεύσεις συμμετείχαν, τρίτο άτομο (ενδιάμεσος) που λειτουργούσε ως εκπρόσωπος του Προέδρου της διαφημιστικής εταιρείας και ο Πρόεδρος του Νοσοκομείου, ενώ τελικά συμφωνήθηκε να καταβληθεί το χρηματικό πόσο των 25.000 ευρώ.

Την 14.00 ώρα σήμερα, σε προκαθορισμένη συνάντηση στην Αθήνα, παραδόθηκε στον Πρόεδρο του Νοσοκομείου, από το άτομο που λειτουργούσε ως ενδιάμεσος, το χρηματικό ποσό των 25.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.
Ακολούθως, ο Πρόεδρος του Νοσοκομείου παρέδωσε τα χρήματα στον 40χρονο ημεδαπό – συνεργό του, ενώ στη συνέχεια συνελήφθησαν και οι δυο από τους αστυνομικούς, που επιτηρούσαν την ευρύτερη περιοχή.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 40χρονου ημεδαπού βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Οι δράστες με την σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, θα προσαχθούν αύριο (25-12-2013) στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών».

Βιογραφικό

Το βιογραφικό του Τομπούλογλου δείχνει ότι ήταν επί χρόνια στέλεχος της ΝΔ, υποψήφιος βουλευτής αλλά και υποψήφιος δήμαρχος.

Επαγγελματική εμπειρία και προϋπηρεσία :
• Από το 1978 υπάλληλος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος. Προϊστάμενος Υπηρεσίας Εξωτερικού Εμπορίου και Συναλλάγματος (1978-1987)
• Στέλεχος της Υποδιεύθυνσης Δημοσίων Σχέσεων
• Τμηματάρχης της Διεύθυνσης Γραμματείας.
• Τμηματάρχης στη Διεύθυνση Επιμελητείας.

Θέσεις :
 Πρόεδρος του Ταμείου Ασφαλίσεως Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (Τ.Ε.Α.Α.Π.Α.Ε.) (1989-1991)
• Αντιπρόεδρος του Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών “Π. & Α. Κυριακού” (1989-1993)
• Εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Υγειας Προσωπικού Εθνικής Τράπεζας με την Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Παράταξη «Νέα Εποχή». (2011-Σήμερα)
• Εκλεγμένος Εκπρόσωπος του Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (Π.Ε.Δ.Α.) και μέλος της επιτροπής «Πολιτισμού και Αθλιτισμού». (2011-Σήμερα)
• Εκλεγμένο μέλος της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.) και μέλος της επιτροπής «Ισότητας και Θεσμών». (2011-Σήμερα)
• Πρόεδρος και ισόβιο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «Π. & Α. Κυριακού» από το 2012

Κομματικά αξιώματα :
 Μέλος της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας από το 1977
• Γενικός Γραμματέας της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας (1980-1982)
• Τομεάρχης Δυτικής Αθήνας της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. (1980-1982)
• Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. και Υπεύθυνος Ιδεολογίας Τύπου και Διαφώτισης (1985-1987) και ταυτόχρονα εκπρόσωπος της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. στην Κεντρική Επιτροπή Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Κ.Ε.Τ.Α.)
• Εκλέκτορας για την εκλογή Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας (των Νομαρχιακών Επιτροπών της Β΄ Αθήνας Β5, Β6, Β7 και Β8) το 1993
• Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας (5 ος σε σειρά επιτυχίας) στο Γ΄ Συνέδριο του κόμματος το 1994
• Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας της Νέας Δημοκρατίας (1993-1995)
• Περιφερειάρχης Πελοποννήσου της Νέας Δημοκρατίας (1995-1996)
• Μέλος της Ο.Κ.Ε. Υγείας της Νέας Δημοκρατίας (1994-1997)
• Επανεκλέγεται μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας στο Δ΄ Συνέδριο του κόμματος (3 ος σε σειρά επιτυχίας) το 1997
• Υπεύθυνος του κόμματος για το νομό Λευκάδας στις Ευρωεκλογές του 1999
• Από το 1998 έως το 2000 μέλος της Ο.Κ.Ε. Εσωτερικών και Εθνικής Άμυνας
• Αναδεικνύεται πρώτος κατά την εσωκομματική διαδικασία ανάδειξης υποψηφίων Βουλευτών της Β΄ Αθήνας της Νέας Δημοκρατίας τον Οκτώβριο του 1999 με 864 σταυρούς προτίμησης
• Επανεκλέγεται μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας στο Ε΄ Συνέδριο του κόμματος (3 ος σε σειρά επιτυχίας) το 2001
• Διατέλεσε μέλος του Τομέα Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας και μέλος της Γραμματείας Πολιτευτών και πρώην Βουλευτών του κόμματος

Αιρετά αξιώματα :
• Το 1986, 1990 και 1998 εκλέχτηκε πρώτος Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Χαλκηδόνας μεταξύ όλων των συνδυασμών
• Στις Δημοτικές Εκλογές του 1994 ήταν υποψήφιος Δήμαρχος στη Νέα Χαλκηδόνα υποστηριζόμενος μόνο από τη Νέα Δημοκρατία με ποσοστά 45% την πρώτη Κυριακή και 48,5% την δεύτερη (το κομματικό ποσοστό στην περιοχή ήταν τότε 31%)
• Στις Βουλευτικές Εκλογές του 1996 ήταν για πρώτη φορά υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας στη Β΄ Αθήνας και πήρε 26.300 σταυρούς καταλαμβάνοντας τότε την πρώτη θέση μεταξύ των νέων υποψηφίων του συνδυασμού
• Στις Βουλευτικές Εκλογές του 2004, υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας στη Β Αθήνας, πήρε 26.616 σταυρούς.
• Στις Δημοτικές Εκλογές του 2010 ήταν ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος στον καλλικρατικό Δήμο Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας. Στην δεύτερη Κυριακή, μετά το θάνατο του αντιπάλου του πρώην Δημάρχου Νέας Χαλκηδόνας Γιώργου Αποστολάκη (μεταξύ πρώτης και δεύτερης Κυριακής), έλαβε ποσοστό 48,5% απέναντι στη σημερινή Δήμαρχο και χήρα του αποβιώσαντος κ. Ευτυχία Γαϊτανά – Αποστολάκη και είναι από 01-01-2011 επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης του Δήμου και Αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής.

imerisia.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook