Πραγματικός εφιάλτης είχε γίνει για τους υπεύθυνους αθλητικών εγκαταστάσεων στην περιοχή Αφάντου της Ρόδου ένας νεαρός «κυνηγός» καυσίμων, που είχε αδειάσει τη δεξαμενή τους ούτε λίγο ούτε πολύ… 12 φορές από το Φεβρουάριο του 2012!

Η δράση του 25χρονου αποκαλύφθηκε όταν, μαζί με έναν 32χρονο συνεργό του διέλυσαν κυριολεκτικά τους αυτόματους πωλητές που βρίσκονται σε ένα πρατήριο υγρών καυσίμων επί της εθνικής οδού Ρόδου- Λίνδου και άρπαξαν πακέτα τσιγάρων και όλα τα χρήματα που περιείχαν. Περαστικοί οδηγοί τους είδαν και ειδοποίησαν την Αστυνομία κι έτσι αναγκάστηκαν να τραπούν σε φυγή, αφήνοντας κρυμμένο πίσω από θάμνους το Ι.Χ. αυτοκίνητο του 32χρονου.

Ο ιδιοκτήτης έσπευσε να καταγγείλει… κλοπή στο αστυνομικό τμήμα Αρχαγγέλου, αλλά ήδη οι αστυνομικοί το είχαν βρει ξεκλείδωτο με τα κλειδιά στη μίζα και στο πορτ μπαγκάζ δέκα πλαστικά δοχεία χωρητικότητας 25 λίτρων με υπολείμματα βενζίνης! Έτσι εξακριβώθηκε η εμπλοκή των δυο δραστών στην κλοπή, ενώ εξιχνιάστηκαν και οι κλοπές καυσίμων που είχε διαπράξει ο 25χρονος στις αθλητικές εγκαταστάσεις στις 24 και στις 28 Φεβρουαρίου 2012 και τις αρχές Οκτωβρίου φέτος. Παράλληλα, εξιχνιάστηκε και η κλοπή προϊόντων και χρημάτων από μια επιχείρηση ζωοτροφών που διέρρηξε πριν από δυο εβδομάδες στην περιοχή Αφάντου.

Σε υπαίθριους χώρους και στην κατοικία των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 66 πακέτα τσιγάρων διαφόρων εταιριών, πέντε υπολογιστές, μια κάμερα κυκλώματος παρακολούθησης, ένας κερματοδέκτης αυτομάτου πωλητή, 768 ευρώ, διαρρηκτικά εργαλεία, αλλά και ένα θαμνοκοπτικό μηχάνημα, ένα αλυσοπρίονο και πέντε σακιά με ζωοτροφές που αποδόθηκαν στους δικαιούχους. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου ο οποίος του άσκησε δίωξη για διακεκριμένες κλοπές και ψευδή κατάθεση και τους παρέπεμψε να απολογηθούν στον ανακριτή.

protothema.gr