Επίσκεψη στις εργασίες αποκατάστασης του δικτύου αποχέτευσης που πραγματοποιούνται τις τελευταίες μέρες στο Δ.Δ. Τυμπακίου, πραγματοποίησε η Δήμαρχος Φαιστού κ. Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη, συνοδευόμενη από τους Αντιδημάρχους του Δήμου Φαιστού κο. Νικολιδάκη, κο. Φασομυτάκη και κο. Μανιαδάκη. 
Η Δήμαρχος Φαιστού θέλησε, με αυτή την επίσκεψη, να διαπιστώσει από κοντά την πρόοδο των παρεμβάσεων στο αποχετευτικό δίκτυο που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο στην περιοχή του Τυμπακίου και θα δώσει μία οριστική λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα, το οποίο ταλανίζει την περιοχή.
Οι αγωγοί κατασκευάζονται με σωλήνες PVC σειράς 41, διαμέτρου Φ200, Φ250 και Φ315. Κατά μήκος του δικτύου ακαθάρτων, κατασκευάζονται φρεάτια επισκέψεως, συμβολής, στροφής και σε κάθε θέση όπου αλλάζει η θέση του αγωγού οριζοντιογραφικά ή υψομετρικά. 
Επίσης κατασκευάζοται φρεάτια πτώσης στις θέσεις που απαιτούνται από τη μορφολογία του εδάφους και φαίνονται στις μηκοτομές των αγωγών. 
Συνολικά προβλέπεται να κατασκευάζονται περίπου 10.156 μ. αγωγών διαμέτρου Φ200 Φ250 και Φ315 από σωλήνες PVC σειράς 41. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ξεπερνάει το 1.015.077,67€.
Με αφορμή την επίσκεψη στο χώρο των εργασιών η κ. Πετρακογιώργη δήλωσε: «Η Δημοτική αρχή θεωρεί τις συγκεκριμένες εργασίες απαραίτητες για την καθημερινότητα των πολιτών καθώς βελτιώνουν ουσιαστικά την ποιότητα ζωή τους και σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίζει να εργάζεται, παρά τις δύσκολες συνθήκες που υπάρχουν στην τοπική Αυτοδιοίκηση. 
Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά όλα τα συνεργεία του Δήμου Φαιστού που εργάζονται ώστε να ολοκληρωθεί ένα έργο τόσο σημαντικό και να παραδοθεί στους κατοίκους του Τυμπακίου. 
Βασικός γνώμονας για εμάς είναι η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών, η προστασία του περιβάλλοντος, καθώς και η διασφάλιση της δημόσιας υγείας».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook