Στον αυτόματο πιλότο έχει βάλει ο Φώτης Κουβέλης την ΔΗΜΑΡ λίγες ημέρες μετά το συνέδριο του κόμματος που του έδωσε την δυνατότητα να κερδίσει χρόνο και να σχεδιάσει την στρατηγική του για τους επόμενους μήνες.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς δεν βιάστηκε να κλείσει με το θέμα της εκλογής των οργάνων και προτίμησε να το αφήσει ανοιχτό ως τις 11 του Γενάρη προκειμένου στο μεσοδιάστημα να κάνει επαφές, να διερευνήσει προθέσεις και να δέσει τις όποιες συμμαχίες του.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σκέφτεται όπως λένε οι συνομιλητές του να κάνει την επανάστασή του και να εκπλήξει προτείνοντας ένα «άγνωστο» στέλεχος τον 35χρονο Θανάση Θεοχαρόπουλο για την θέση του γραμματέα παρακάμπτοντας τους «βαρώνους» του κόμματος οι οποίοι ωστόσο έδωσαν μάχες για την επικράτησή του στο συνέδριο με πολύ μεγάλη πλειοψηφία.

Εκ των υστέρων ακόμη και οι στενοί συνεργάτες του κ. Κουβέλη αντιλαμβάνονται ότι ο πρόεδρός τους δεν προώθησε τυχαία στην σταυροδοσία για την Κεντρική Επιτροπή τον Θ. Θεοχαρόπουλο (εξελέγη 9ος). Και ότι το ίδιο διάστημα που ο ίδιος τους έκλεινε το μάτι ως πιθανούς υποψηφίους για τον ρόλο του γραμματέα άλλα είχε στο μυαλό του.

Όμως ακόμη κι αν η ιδέα του κ. Κουβέλη πάρει σάρκα και οστά η κατάσταση δεν είναι ρόδινη στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ.

Η μειοψηφία θα θελήσει να μπει στην Εκτελεστική Επιτροπή, οι διαφωνούντες που δεν έθεσαν υποψηφιότητα για την ΚΕ σκέφτονται να αποχωρήσουν και να πάνε με τους 58 και την ίδια ώρα θα πρέπει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ να επιβάλει την συμμαχία με τον Ανδρέα Λοβέρδο και την Συμφωνία για την Νέα Ελλάδα η οποία δεν έχει προκαλέσει κύματα ενθουσιασμού στα στελέχη.

Επίσης η ηγεσία της ΔΗΜΑΡ θα πρέπει να προχωρήσει την συμφωνία και με την ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του ευρωκοινοβουλίου για ένταξή πιθανών ευρωβουλευτών της σε αυτήν χωρίς όμως να δεσμευτεί σε τίποτα αναφορικά με το μέλλον και την ενιαία έκφραση της κεντροαριστεράς στην Ελλάδα. (με ΠΑΣΟΚ και 58).

Σε ό,τι αφορά τον Σπύρο Λυκούδη δύσκολα θα εγκαταλείψει τις απόψεις του για ένα κοινό μέτωπο του προοδευτικού χώρου επομένως η αντιπαράθεσή του με τον Φώτη Κουβέλη θα συνεχιστεί και το κυριότερο χωρίς τις δεσμεύσεις που του προκαλούσε ο ρόλος του γραμματέα.

newpost.gr-Άρτεμις Παραδείσου

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook