Το λατρεμένο νησί των Κυκλάδων, η Σαντορίνη φιγουράρει στο τοπ 10 των ομορφότερων ευρωπαϊκών πόλεων για το 2013, τις οποίες επέλεξαν οι αναγνώστες της εφημερίδας «USA Today» και του 10 Best.com.

Συγκεκριμένα η Σαντορίνη κατέκτησε την 8η θέση και όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα:

«Η φυσική ομορφιά των ελληνικών νησιών φτάνει στο αποκορύφωμά της στο νησί της Σαντορίνης, χάρη στην μοναδικότητα του συνδυασμού του μπλε του ουρανού και της θάλασσας με το λευκό των σπιτιών και των εκκλησιών, που σαν καταρράκτης ξεχύνονται στην ηφαιστειακή καλντέρα, πάνω από τα γαλανά νερά του Αιγαίου. Αν η ομορφιά της πόλης δεν είναι αρκετή, οι παραλίες μοιάζουν να βγήκαν από καρτ ποστάλ».

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στην 1η θέση των πιο όμορφων προορισμών, βρίσκεται η Ρίγα της Λετονίας.Η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2014, χτισμένη στις εκβολές του ποταμού Daugava, με τις αριστοκρατικές γειτονιές της και με τα αρχιτεκτονικά της αριστουργήματα, με τα καταπράσινα πάρκα της και τις φροντισμένες πλατείες της, με τους πύργους των μεσαιωνικών κτιρίων και με την Παλιά Πόλη της, σίγουρα άξιζε αυτή την διάκριση.Αναλυτικά οι 10 ομορφότερες πόλεις της Ευρώπης, σύμφωνα με τους αναγνώστες της USA Today:

10. Μπριζ, Βέλγιο9. Βενετία, Ιταλία8. Σαντορίνη, Ελλάδα7. Βουδαπέστη, Ουγγαρία6. Πράγα, Τσεχία5. Τσέστερ, Αγγλία4. Ντουμπρόβνικ, Κροατία3. Ίνσμπρουκ, Αυστρία2. Μπέργκεν, Νορβηγία1. Ρίγα, Λετονίαzougla.gr