Βράδυ χαράς και γιορτής, αυτό της Πρωτοχρονιάς, οι περισσότεροι προσπαθούν να γλεντήσουν ανέμελα βάζοντας στην άκρη τη σκέψη.

Για να κάνουμε ωστόσο ένα πραγματικά καλό ποδαρικό στη νέα χρονιά, πρέπει να επιδείξουμε λίγο μεγαλύτερη προσοχή σε 4 απλά σημεία.

Αλκοόλ

\"4EDE212D32949F83708E36DA295AD984\"
Λογική, αναμενόμενη ίσως και \”επιβαλλόμενη\” η κατανάλωση αλκοόλ. Αν δεν το \”τσούξετε\” την παραμονή της πρωτοχρονιάς, πότε θα το κάνετε;

Άλλο όμως η κατανάλωση και άλλο η υπερκατανάλωση. Το να καταλήξουμε σε ημιλυπόθυμη κατάσταση ή ακόμα χειρότερα σε κάποιο νοσοκομείο δεν περιλαμβάνεται στα σχέδια κανενός.

Επιπλέον δεν πρέπει να παραβλέπετε και τον κίνδυνο αναρρόφησης. Οι κίνδυνοι από την υπερκατανάλωση αλκοόλ είναι πολλοί και δυστυχώς δν ετους λαμβάνουμε σοβαρά υπόψιν.

Πέρα από το γεγονός ότι το κέφι απέχει πολύ από το μεθύσι.

Οδήγηση

\"\"

Δεν χρειάζεται να αναφερθούμε στον κίνδυνο που βάζουμε τον εαυτό μας και τους άλλους όταν οδηγούμε υπό την επήρρεια αλκοόλ.

Αν δεν σέβεστε τη ζωή σας, σεβαστείτε τη ζωή του άλλου και αν ο άλλος είναι μια έννοια άγνωστη σε εσάς, σκεφτείτε ότι και για τους υπόλοιπους \”άλλος\” είναι ο δικός σας σύντροφος, το δικό σας παιδί, ο δικός σας συγγενής, ο δικός σας φίλος.

΄Όπως λοιπόν θα απαιτούσατε από τους υπόλοιπους  να επιδείξουν σεβασμό στο \”δικό σας άλλο\”, έτσι και εσείς πρέπει να πράξετε αντίστοιχα.

Δώστε λοιπόν το αυτοκίνητο σε αυτόν που δεν έχει πιει. Επιπλέον τα μάτια σας δεκατέσσερα και στους άλλους οδηγούς…

Υπερφαγία

\"\"

Γιορτινό τραπέζι, όλα τα καλά συγκεντρωμένα, λίγο η ατμόσφαιρα λίγο η χαρά, το μέτρο χάνεται.

Πέρα από τις στομαχικές διαταραχές οι οποίες θα σας χαλάσουν το υπόλοιπο της γιορτής, το αίσθημα δυσφορίας από το βαρύ, υπερφορτομένο στομάχι ρίχνει τη διάθεση.

Για τα επιπλέον κιλά, δεν χρειάζεται καν επιχείρημα… Οπότε ναι, γιορτάζουμε, ναι τρώμα, αλλά με μέτρο, λίγο από όλα.

Βαρελότα, βεγγαλικά, μπαλοθιές

\"\"

Αν θέλετε να κάνετε το κάτι παραπάνω, να προσφέρετε θέαμα, να δώσετε πιο γιορτινό τόνο στη γιορτή, τα βεγγαλικά και τα βαρελότα μπορούν να το πετύχουν, αρκεί η χρήση να γίνει σωστά και αναίμακτα.

Πάντα τηρούμε τις οδηγίες, καλό είναι να ρωτήσουμε εξειδικευμένο έμπορο για τη σωστή χρήση τους και φυσικά μακριά από παιδιά και από όσους θα ήθελαν να δοκιμάσουν χωρίς να γνωρίζουν.

Και επειδή στην Κρήτη, έχουν ξεμείνει ακόμα κάποιοι που παίζουν μπαλοθιές θεωρώντας κατά ένα περίεργο τρόπο ότι αυτό είναι ένδειξη γιορτής, οι σοφότεροι και οι νεότεροι ας τους το απαγορεύσουν ρητά και κατηγορηματικά.

Και μια πέμπτη συμβουλή έξτρα

\"\"

Καλή διάθεση, μην μείνετε μόνοι, μαζευτείτε, χαρείτε και κλείστε τις σκοτούρες έξω από την πόρτα να τις πάρει μαζί του το 2013 φεύγοντας.

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook