Κατασκευάζεται από το Δήμο Ηρακλείου άλλος ένας νέος Υπερσύγχρονος Βιοκλιματικός Βρεφονηπιακός Σταθμός Ολοκληρωμένης Φροντίδας στις Ανατολικές Συνοικίες του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στη περιοχή της Αγίας Αικατερίνης (οδός Λουδοβίκου Παστέρ).

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης υπέγραψε τη Σύμβαση με τον Ανάδοχο του έργου που αναδείχτηκε μετά από Δημόσιο Ανοιχτό Διαγωνισμό παρουσία του Αντιδημάρχου κ. Δ. Σπυριδάκη, του Προέδρου της 2ης Δημοτικής Ενότητας κ. Γιώργος Τσίγκος ,της Προέδρου των Βρεφονηπιακών Σταθμών κ. Ελ.Κόκορη και Υπηρεσιακών Στελεχών . 

Το έργο έχει αρχικό προϋπολογισμό 2.750.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και σύμφωνα με τη σύμβαση θα έχει ολοκληρωθεί σε 18 μήνες.
Στόχος μας ,δήλωσε ο Δήμαρχος κ. Γ .Κουράκης είναι η δημιουργία Παιδικών Σταθμών ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες όλων των οικογενειών του Ηρακλείου.
Γι αυτό, συνέχισε ο Δήμαρχος, έχουμε σχεδιάσει και ολοκληρώνουμε σειρά υποδομών με προτεραιότητα τις κοινωνικές ανάγκες και την καθημερινότητα του πολίτη.
Συγκεκριμένα ,τόνισε, μετά το Βρεφονηπιακό Σταθμό στις Δαφνές , παραδίδουμε το επόμενο διάστημα και το νέο Σταθμό στο Ατσαλένιο ενώ σε λίγες ημέρες θα παρουσιάσουμε την ολοκληρωμένη μελέτη για την κατασκευή ενός από τους μεγαλύτερους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς στην Ελλάδα στη Συνοικία του Αγίου Ιωάννη με δυνατότητα φιλοξενίας άνω των 200 παιδιών .
Επίσης έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες για τη κατασκευή του νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού στη Φορτέτσα και αναμένεται η χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ για να γίνει η Δημοπράτηση του έργο.
Ο σταθμός θα μπορεί να φιλοξενεί 100 παιδιά βρέφη και νήπια εκ των οποίων 10 με ειδικές ανάγκες. 
Πρόκειται για ένα σύγχρονο ,πράσινο, ενεργειακό παιδικό σταθμό που πρόκειται να ανεγερθεί σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου Ηρακλείου εμβαδού 797 τ.μ . 
Σύμφωνα με τη μελέτη κατασκευής προβλέπεται η δημιουργία: 
– 2 αιθουσών απασχόλησης για 24 βρέφη 
– 2 αιθουσών ύπνου για 24 βρέφη 
– 3 αιθουσών νηπίων για 44 νήπια 
– 1 αίθουσα ύπνου για 14 νήπια
– 1 αίθουσα απασχόλησης για 10 παιδιά ΑΜΕΑ 
– 1 αίθουσα ύπνου για 10 παιδιά ΑΜΕΑ 
Επίσης θα κατασκευαστούν βοηθητικοί χώροι για διάφορες χρήσεις, π.χ κουζίνα, γραφεία κ.α και θα υπάρχει ο κατάλληλος εξοπλισμός ώστε ο βρεφονηπιακός σταθμός να λειτουργήσει με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές . 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook