Εθιμοτυπικές επισκέψεις σε προνoιακές και υγειονομικές δομές, που βρίσκονται εντός των ορίων του μητροπολιτικού Δήμου Χανίων, συνοδευόμενος από την αρμόδια Αντιδήμαρχο για θέματα Κοινωνικής Πολιτικής, Χρυσούλα Χατζηδάκη, πραγματοποίησε σήμερα, Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013, ο Δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης.

Συγκεκριμένα ο κ. Σκουλάκης επισκέφθηκε τη Θεραπευτική Μονάδα Φαρμακευτικής Αντιμετώπισης της Εξάρτησης (ΘΜΦΑΕ Χανίων) του ΟΚΑΝΑ στην περιοχή της Σούδας, όπου ενημερώθηκε για τη λειτουργία και την εξέλιξη των προγραμμάτων της δομής. Ο Δήμαρχος Χανίων απευθυνόμενος στους εργαζομένους και στη διοίκηση του ΟΚΑΝΑ έστειλε το αισιόδοξο μήνυμα, ότι όλοι μαζί μπορούμε να επαναφέρουμε το δικαίωμα θεραπείας στον ασθενή. Ο κ. Σκουλάκης εξέφρασε παράλληλα την αμέριστη συμπαράστασή του Δήμου Χανίων στο έργο του ΟΚΑΝΑ.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Χανίων επισκέφθηκε το Παράρτημα Προστασίας Παιδιών και Νέων Χανίων, όπου ξεναγήθηκε από τον Αντιπρόεδρο των προνοιακών ιδρυμάτων της Κρήτης, Κυριάκο Ζαχαριουδάκη, στις εγκαταστάσεις του Παραρτήματος, καθώς επίσης και στις εργασίες ανακαίνισης, που βρίσκονται σε εξέλιξη χάρη στην ιδιωτική εθελοντική πρωτοβουλία.

Ακολούθησε επίσκεψη στους χώρους του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Χανίων, όπου υπάρχει σε εξέλιξη έργο επέκτασης, το οποίο με την ολοκλήρωση του θα συμβάλλει στην αύξηση του αριθμού των ηλικιωμένων, που θα μπορεί να φιλοξενεί το Θεραπευτήριο. “Βρισκόμαστε σε ένα γνώριμο χώρο φιλοξενίας τόσο σε μένα όσο και σε όλους τους Χανιώτες. Με την ολοκλήρωση του έργου επέκτασης θα προστεθούν και άλλες κλίνες, με αποτέλεσμα σύντομα να εξυπηρετούνται περισσότεροι ωφελούμενοι”, τόνισε ο Δήμαρχος Χανίων.

Οι επισκέψεις του Δημάρχου Χανίων ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι με τη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε με τον Διοικητή, Χαράλαμπο Δουλγεράκη, το Δ.Σ. και το ιατρικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείο Χανίων, κατά τη διάρκεια της οποίας, παρουσιάστηκαν όλα τα ζητήματα, που βρίσκονται σε εκκρεμότητα και χρήζουν άμεσης επίλυσης.
“Υπάρχουν προβλήματα στον χώρο της υγείας και της πρόνοιας, που δοκιμάζονται από τη δραματική οικονομική κρίση, που βιώνει η πατρίδα μας και ο ελληνικός λαός. Γίνεται μία προσπάθεια από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για εξορθολογισμό των δαπανών, προκειμένου να περάσουμε την κρίσιμη περίοδο χωρίς να έχουμε “λουκέτα” σε δομές”, υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουλάκης, ολοκληρώνοντας τις επισκέψεις του.

Ο Δήμαρχος Χανίων εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη λειτουργία του Προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι”, μέσω του οποίου εξυπηρετούνται εκατοντάδες άτομα, καθώς επίσης και την προσωπική του ευαισθησία στα θέματα, που απασχολούν το ιατρικό προσωπικό και τους εργαζομένους του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων. “Είμαστε ένας μητροπολιτικός Δήμος, που έχουμε και άποψη και ενδιαφέρον για την εύρυθμη λειτουργία των υγειονομικών και προνοιακών δομών, που βρίσκονται στα όρια μας. Μετά την ολοκλήρωση της εορταστικής περιόδου θα επισκεφθώ τα συναρμόδια Υπουργεία, προκειμένου να διαβιβάσω και να προωθήσω άμεσα τα προβλήματα και τα αιτήματα, πάνω στα οποία ενημερώθηκα”, τόνισε ο Δήμαρχος Χανίων.

Ο κ. Σκουλάκης θα συνεχίσει τις επισκέψεις σε ιδρύματα και κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επισκέψεις:

• στις 11.00 στην ΕΛΕΠΑΠ Χανίων.
• στις 11.30 στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Αυτιστικών Παιδιών (ΚΗΦΑΠ) “Η Μεγαλόχαρη”.