Το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη θέλει να ευχαριστήσει θερμά τους ανθρώπους που συμμετείχαν και βοήθησαν στην τέλεση της εορταστικής εκδήλωσης, την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου στους χώρους του Μουσείου.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε προς τίμην και για τον αποχαιρετισμό του Πρέσβη της Κίνας κ. Du Qiwen, μεγάλου θαυμαστή και υποστηρικτή του έργου του Καζαντζάκη. Την εκδήλωση πλαισίωσαν με τις εορταστικές μουσικές και τα τραγούδια τους η Παιδική και Μικτή Χορωδία του Δήμου Αρχανών –Αστερουσίων.

Η χορωδία υποδέχθηκε τον Πρέσβη, τη γυναίκα και το επιτελείο του στην είσοδο του Μουσείου τραγουδώντας τα παραδοσιακά κρητικά κάλαντα ευχαριστώντας τους επίτιμους καλεσμένους.

Ο Πρόεδρος του Μουσείου κ. Στέλιος Ματζαπετάκης απηύθηνε ένα συγκινητικό και εγκάρδιο λόγο στους επισκέπτες, καθώς και στον ίδιο τον Πρέσβη τονίζοντας τον ειλικρινή θαυμασμό και αγάπη του Πρέσβη για τον μεγάλο μας λογοτέχνη Νίκο Καζαντζάκη.

Η φιλία και ο σεβασμός που ενώνει τους δύο λαούς φάνηκε και στα λόγια του Πρέσβη, ο οποίος, με έντονη συγκίνηση, εξέφρασε τις ευχαριστίες, την υποστήριξη και την αγάπη του για το Μουσείο.

Η ανταλλάγη συμβολικών δώρων επισφράγισε την ακέραιη φιλική σχέση μεταξύ αξιόλογων ανθρώπων και σπουδαίων πολιτισμών.

Ιδιαίτερη ήταν η συγκίνηση και τα δάκρυα χαράς της συζύγου του Πρέσβη, η οποία με μεγάλη αφοσίωση παρακολουθούσε τη χορωδία του Δήμου να ερμηνεύει τραγούδια και χριστουγεννιάτικες παραδοσιακές, δυτικές και βυζαντινές μελωδίες.

Ο διευθυντής της χορωδίας κ. Γιάννης Ιδομενέως για άλλη μια φορά απέδειξε και ανέδειξε τη δυναμική των κατοίκων του Δήμου, αλλά και την δημιουργικότητα και πολιτιστική συνείδηση των μελών της χορωδίας.

Ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχαν στην εκδήλωση και μας τίμησαν με την παρουσία τους και ιδιαίτερα τους ανθρώπους που ηθικά και πρακτικά μας συμπαρίστανται σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς για το Μουσείο και τη χώρα.

Αποχαιρετάμε τον χρόνο κρατώντας τις καλύτερες αναμνήσεις και καλωσορίζουμε τον νέο με πνεύμα δημιουργικότητας και προόδου και με την υπόσχεση να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων προάγοντας την ιστορία του τόπου μας και τον πολιτισμό μας.

Σας μεταφέρουμε τις πιο θερμές ευχές για ένα ευτυχισμένο νέο έτος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook