Ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης επισκέφθηκε σήμερα την Κεντρική Αγορά της Αθήνας στον Αγ. Ι. Ρέντη, όπου με την ευκαιρία των εορτών ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Εμπόρων της Κεντρικής Λαχαναγοράς Αθηνών (ΣΕΚΛΑ) διοργανώνουν εκδηλώσεις για τα παιδιά.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης ανακοινώθηκε η συνεργασία του Οργανισμού με το «Χαμόγελο του Παιδιού» όχι μόνο κατά την εορταστική περίοδο αλλά και σε μόνιμη βάση. Η συνεργασία συνίσταται στην δωρεάν παραχώρηση μια σύγχρονης αποθήκης, επιφάνειας 270 τετραγωνικών η οποία θα αξιοποιηθεί ως κεντρική αποθήκη της Οργάνωσης. Στο χώρο αυτό θα καταλήγουν οι δωρεές από όλη την Ελλάδα, από ιδιώτες, επιχειρήσεις και φορείς, όπως και από τον ίδιο τον Οργανισμό της Κεντρικής Αγοράς προς το Χαμόγελο του Παιδιού.
Ακολουθούν οι δηλώσεις μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης.

Κ. Χατζηδάκης: 

Η κεντρική αγορά της Αθήνας ανοίγεται στους πολίτες, στους Αθηναίους. Μετά την Αγορά του Καταναλωτή, σήμερα και όλες αυτές τις ημέρες γίνονται εορταστικές εκδηλώσεις για τα παιδιά.
Η Αγορά του Καταναλωτή είναι ακριβώς η υπογράμμιση της προσπάθειας της κυβέρνησης και του υπουργείου για να έχουμε χαμηλότερες τιμές. Δεν ήταν η μόνη πρωτοβουλία. Οι Αγορανομικές και Υγειονομικές Διατάξεις που υιοθετήθηκαν κινούνται προς αυτήν την κατεύθυνση, επιτρέποντας σε περισσότερες επιχειρήσεις να πωλούν περισσότερα προϊόντα σε περισσότερα σημεία. Η διεύρυνση των εκπτωτικών περιόδων ακριβώς έχει αυτό το σκοπό και είχε επιτυχία. Και τώρα θα προχωρήσουμε με τη μελέτη του ΟΟΣΑ σε μια σειρά από τομείς, ακριβώς για να αντιμετωπίσουμε διάφορες στρεβλώσεις.
Ταυτόχρονα, ο Οργανισμός της Κεντρικής Αγοράς της Αθήνας συνεργάζεται και με το Χαμόγελο του Παιδιού, δείχνοντας ότι ένας θεσμός που ήταν παραμελημένος για χρόνια, μπορεί να έχει έναν πιο ενεργό κοινωνικό ρόλο. Ο Οργανισμός δίνει έναν αποθηκευτικό χώρο, συντελώντας και η Κεντρική Αγορά της Αθήνας σε σκοπούς που υπερβαίνουν το στενό πεδίο των δραστηριοτήτων της. Θέλω να ευχηθώ με την ευκαιρία σε όλους τους Έλληνες το καλύτερο. Αν όλοι μαζί προσπαθήσουμε και πρώτα εμείς που είμαστε στην κυβέρνηση, η καινούργια χρονιά μπορεί να είναι ένα καινούργιο ξεκίνημα για όλους. Χρόνια πολλά.

Θ.Σκορδάς:

 Οι πολίτες της Δυτικής Αθήνας και των γύρω περιοχών αγκαλιάζουν καθημερινά την πρωτοβουλία μας για τη λειτουργία της Αγοράς του Καταναλωτή. Βλέπουν σε αυτή μια ακόμα στήριξη στη μεγάλη προσπάθεια που κάνουν. Με αφορμή αυτή τη διαπίστωση, θέλω να διαβεβαιώσω όλους τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου ότι θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε μια πολιτική που στηρίζει τον καταναλωτή και οδηγεί σε ακόμα χαμηλότερες τιμές. 

Αναδεικνύουμε και το κοινωνικό πρόσωπο της Αγοράς του Καταναλωτή, με εκδηλώσεις όπως η σημερινή, που έχει σκοπό να στηρίξει τους πελάτες της Αγοράς, αλλά και το Χαμόγελο του Παιδιού, στο οποίο δίνουμε τρόφιμα και αποθηκευτικούς χώρους, ώστε να διευκολύνουμε όσο γίνεται την αποστολή του. 
Εργαζόμαστε με κύριο μέλημά μας τη διατήρηση κι ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης. Σε αυτή την προσπάθειά μας, η κοινωνία είναι στο πλευρό μας. Χρόνια Πολλά και καλά, σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες. 

Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος (Πρόεδρος «Χαμόγελο του Παιδιού»): 

Είναι πολύ σημαντική η συμπαράσταση, η συμμετοχή της Κεντρικής Αγοράς στο Χαμόγελο, με την ευρεία έννοια της λέξης. Γιατί αυτές τις ημέρες ήταν κοντά μας ένα μεγάλο φορτηγό που έδινε πράγματα, τα οποία προσφέρθηκαν στα παιδιά και τις οικογένειες που στηρίζουμε. Έδωσαν και μια υπόσχεση που τήρησαν αμέσως. Μια αποθήκη εδώ θα είναι για το Χαμόγελο του Παιδιού. Ο κ. υπουργός έδωσε τη συγκατάθεση και την ευχή του για να προχωρήσει κάτι τέτοιο. Κι έτσι έχουμε όλο το χρόνο τη δυνατότητα να προσφέρουμε το αυτονόητο. Όχι φιλανθρωπία, αλλά μόνο την υποχρέωσή μας απέναντι στις οικογένειες και τα παιδιά. Σας ευχαριστούμε όλους γι’ αυτή τη συμπαράσταση και ειδικότερα το ΔΣ και τον πρόεδρο της Κεντρικής Αγοράς. 

Παναγιώτης Σταμπουλίδης (Διευθύνων Σύμβουλος ΟΚΑΑ ΑΕ):

 Η Αγορά του Καταναλωτή λειτουργεί σε πλήρη μορφή. Αυτό, με μεγάλη χαρά διαπιστώνουμε ότι έχει συμπιέσει τις τιμές στην ευρύτερη περιοχή. Άρα ο κόσμος μπορεί να έρχεται και να ψωνίζει ποιοτικά και φθηνά τρόφιμα. Παράλληλα, η Πολιτεία πέτυχε το στόχο της: ζωντάνεψε την Κεντρική Αγορά Αθηνών και δημιούργησε ανταγωνιστικές διαδικασίες στην ευρύτερη αγορά. Άρα λοιπόν θεωρώ ότι η δουλειά μας βρίσκεται στο σωστό δρόμο. Συμπιέζουμε τις τιμές για τους πολίτες και αυτό φαίνεται καθημερινά από την εμπιστοσύνη που δείχνουν οι καταναλωτές στην Κεντρική Αγορά Αθηνών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook